Training Samenkracht (3 bijeenkomsten)

ProfielfotoYvonne Snelders 08-09-2022 391 keer bekeken 0 reacties

Begin

22-09-2022 om 13:00

Einde

22-09-2022 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Gebouw De Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8 in Utrecht

Samen Ouder Worden biedt een training aan tot moderator Atelier Samenkracht. Samenkracht is een groepsinterventie/leeractiviteit gericht op zinervaring en participatie van ouderen. Het motto van Samenkracht is ‘Ertoe doen, meedoen en van betekenis zijn’. Deze training bestaat uit 3 bijeenkomsten.

Het deelnemen aan Atelier Samenkracht biedt de deelnemers inzicht, bewustwording en handelingsperspectief, in kracht- en netwerkontwikkeling en in de kracht van de dialoog.

Tijdens de training tot moderator Samenkracht leer je de werkzame principes van Samenkracht kennen en hoe je deze toepast in je eigen praktijk. Je krijgt inzicht in breed kijken naar ouder worden en de kracht van de community. Je leert hoe je deelnemers kunt motiveren en faciliteren tot samen kracht ontwikkelen in de eigen gemeenschap, niet vanuit een beperking of probleem, maar vanuit geefkracht en inspiratie.

  • De eerste trainingsdag behandelen we de werkzame principes  van Samenkracht.
  • In de tweede trainingsdag oefenen we met verschillende werkvormen. In de maand daarna pas je het toe in je eigen lokale praktijk, door bijvoorbeeld een Atelier SamenKracht te organiseren of de aanpak toe te passen bij een bestaande groep.
  • Tijdens de derde trainingsdag delen we de opgedane praktijkervaringen en behandelen we de vragen die daarbij zijn opgekomen.

De training wordt aangeboden door het Programma van Samen Ouder Worden van Vereniging NOV en wordt verzorgd door de trainers van samenkracht: Roselinde van Ravestein en Loes Hulsebosch www.samenkracht.nu

Praktische informatie

Trainingsdata: 22 september, 6 oktober en 3 november 2022.

Tijd: 13.00 – 15.30 uur

Locatie: De Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8 in Utrecht

Voor: Vrijwilligers en beroepskrachten die werken met (groepen) ouderen

Kosten: Deelname is gratis. Mogelijk gemaakt door het programma Samen Ouder Worden.

Aanmelden

Heb je interesse in deze training of wil je je aanmelden, stuur dan graag een mail naar p.zeverboom@nov.nl Inschrijven is mogelijk tot 15 september.

 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen