Webinar 'Leefbaarheid in de Wijk. Omgaan met weerstand en onbegrip, wat kun je van elkaar leren?

Femke Berends 03-11-2022 347 keer bekeken 0 reacties

Begin

24-11-2022 om 16:00

Einde

24-11-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

MEE (ook wel bekend als ‘stichting MEE’) organiseert op 24 november het gratis webinar ‘Leefbaarheid in de wijk’. Hierin wordt ingegaan op weerstand en onbegrepen gedrag, dat voortkomt uit een niet-zichtbare beperking. Je krijgt inzicht en tips, waarmee je direct aan de slag kunt in je werk.

Inzetten op leefbaarheid in de wijk, gaat niet zonder medewerking van de wijkbewoners. Vaak gaat dat soepel, soms loopt het contact anders dan gehoopt.

MEE (ook wel bekend als ‘stichting MEE’) organiseert op 24 november het webinar ‘Leefbaarheid in de wijk’. Hierin wordt ingegaan op weerstand en onbegrepen gedrag, dat voortkomt uit een niet-zichtbare beperking. Waar loop je als medewerker van een woningcorporatie, van een wijkteam of als zorg- of hulpverlener tegenaan in het contact met bewoners met een niet-zichtbare beperking? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar beter begrijpt en daarmee vervelende situaties en escalaties voorkomt? En wat kun je van elkaar leren om samen de leefbaarheid in de wijk te verbeteren?

We gaan in gesprek met onder andere een directeur van een woningcorporatie, een wijkbeheerder, een medewerker sociaal team, huurders met een niet-zichtbare beperking en professionals van MEE. Zij geven vanuit hun eigen ervaring en expertise inzichten en tips, waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen (vrijwilligers)werk.

Voor wie?

Dit interactieve webinar is interessant voor professionals en vrijwilligers werkzaam in de wijk, zoals medewerkers van woningcorporaties, sociale wijkteams, gemeente en zorg- en hulpverleningsinstanties.

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen