Speltraining Join the Jam: Ontdek hoe leuk jouw organisatie is voor nieuwe gezichten!

Sylvia van Rikxoort 09-12-2022 1779 keer bekeken 7 reacties

Begin

24-01-2023 om 12:00

Einde

24-01-2023 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Utrecht

Bij het werven van vrijwilligers wordt er vaak veel aandacht besteed aan ‘hoe sluit ik zo goed mogelijk aan bij deze persoon’. Super belangrijk, maar dat is niet het hele verhaal! Want hoe aantrekkelijk ben je eigenlijk als organisatie voor vrijwilligers? Hoe gezellig is het bij jullie? En hoe worden de vrijwilligers bijvoorbeeld wegwijs gemaakt of gewaardeerd?   

De manier waarop je als organisatie doet wat je doet, noemen we de organisatiecultuur. Je weet wat er ‘normaal’ is en het valt meteen op als er iets anders gaat dan anders. Maar wat voor jou normaal is, kan een vrijwilliger wellicht afschrikken. Daar ben je je niet altijd van bewust, maar het is wel heel belangrijk om dit bewust te worden als je nieuwe vrijwilligers wilt verwelkomen. Je kunt namelijk wel zeggen ‘onze deur staat altijd open voor nieuwe vrijwilligers’, maar als de drempel te hoog is…  

Het Jam Cultures Spel geeft je handvatten om jouw organisatie of die van anderen eens tegen het licht te houden. Ontdek spelenderwijs hoe jullie nieuwe mensen laten meedoen. Verken met elkaar hoe je meer gebruik kan maken van ieders unieke bijdrage. Ontwikkel manieren met elkaar zodat iedereen tot z’n recht komt. 

Het spel is bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan over de eigen organisatiecultuur. Het is ontwikkeld als hulpmiddel bij de Expeditie Nieuwe Gezichten, waarin mensen leren om buiten de gebaande paden nieuwe en andere gezichten te werven als vrijwilliger. Het spel kan ook los van de Expedities gespeeld worden.  

Samen met Jitske Kramer (antropoloog, spreker en auteur) ontwikkelde Jacquelien Willemse (projectleider Expeditie Nieuwe Gezichten) dit spel om meer mensen te meedoen, meepraten en meebeslissen. Kijk dit filmpje om te zien wat het spel inhoudt en hoe het er uit ziet. 

En nu gaat het spel Join the Jam on tour. Je kunt aan deze speltraining deelnemen op verschillende plekken in het land. Kom jij het spel meespelen?   

Voor wie? 

Deze speltraining is erg geschikt voor adviseurs vrijwilligerswerk, vrijwilligerscoördinatoren in zorginstellingen, beroepskrachten/ coördinatoren van landelijke (koepel)organisaties en zelfstandig adviseurs die vrijwilligersorganisaties ondersteunen.   

Door wie? 

Deze speltraining wordt verzorgd door Jacquelien Willemse, die het spel ook ontwikkelde en inmiddels heel veel verschillende organisaties met het spel heeft leren spelen. Ze geeft graag haar ervaringen aan je door! 

Wanneer en waar? 

Er worden op 5 momenten interregionale bijeenkomsten georganiseerd. 

Dinsdag 24 januari – Utrecht – 12:00 tot 15:00 uur 

Dinsdag 31 januari – Heerenveen – 13:00 – 16:30 

Dinsdag 7 februari – Dordrecht – 13:00 – 16:30 

Dinsdag 14 februari – Eindhoven – 13:00 – 16:30 

Dinsdag 21 februari – Zwolle – 13:00 – 16:30  

Geef je op voor een van deze bijeenkomsten via dit formulier.  

Wat levert het je op? 

Sowieso krijg je het Jam Cultures Spel mee naar huis. Tijdens de middag leer je het spel spelen én leer je hoe je het spel zo kan spelen dat het aansluit bij de groep waarmee je speelt. Je krijgt ook tips over hoe je het spel nog meer kunt inzetten. En ja, door het spel te spelen word je ook wijzer en bewuster van hoe organisatiecultuur werkt.   

Kosten? 

Deelnemen aan deze middag kost 55 euro. Dat is gelijk aan de aankoop van het spel en nu krijg je er nog een middag training en koffie/ thee bij. 

Ben je al expeditiebegeleider en wil je je zelf nog verder verdiepen in het spel, dan kun je gratis deelnemen, want dan maakt het onderdeel uit van jouw meta-expeditie.  

Ga je nog meedoen met een expeditie, dan verrekenen we dat met je factuur voor deelname aan de meta-expeditie.    

Speel jij ook mee en ontmoeten we jou op een van de Jam Cultures on tour bijeenkomsten? 

Jacquelien Willemse

26-01-23 om 14:59

Beste Auke Abbekerk  en @Anjabetten,

We sturen in de week voorafgaand (donderdag of vrijdag) aan de bijeenkomst de preciese locatie door met ook nog een uitnodiging met meer informatie. Als het goed is hebben jullie de informatie inmiddels ook per mail ontvangen. 

Heel graag tot dinsdag! Ik zie er naar uit jullie te ontmoeten!

Jacquelien

 

Auke Abbekerk

26-01-23 om 10:18

Goedemorgen Jacquelien,

Ik heb mij ook voor de training in Heerenveen namens Vrijwillgerspunt West-Friesland ingeschreven, maar heb geen locatie ontvangen. Kan je dit nog laten weten?

 

Anja Betten

26-01-23 om 9:14

Dag Jaqueline,

Dinsdag as zijn wij vanuit Liante aanwezig in Heerenveen Ik heb de aanmelding gedaan. Toch heb ik niet kunnen vinden op welke locatie we verwacht worden, wil je dat laten weten?

Jacquelien Willemse

24-01-23 om 15:46

Beste Maria Zwart 

De kosten zullen hetzelfde blijven. Het spel kan je namelijk spelen met 4 tot 9 spelers en het kan dus goed zijn dat je als je groep iets groter is, je ook twee spellen nodig hebt. 

Hopelijk tot binnenkort bij een van de volgende speltrainingen. Ik heb het net vandaag met een mooie groep mogen verzorgen en het worden leuke volle groepen!

Graag tot later, 

Jacquelien

Maria Zwart

24-01-23 om 10:36

als we met 2 personen van één organisatie willen komen, hebben we maar 1 spel nodig.

Zijn de kosten van deelname voor de 2e persoon dan ook lager?

Jacquelien Willemse

20-12-22 om 10:18

Hallo Anja,

Wat leuk dat jullie met meer coordinatoren willen komen. 

Via dit formulier kan je je aanmelden en als je dan onderaan bij 'eventuele referentie op de factuur' nog de namen vermeld van de andere deelnemers, dan komt dat vast helemaal goed! 

Heel graag tot dan dan! 

Jacquelien Willemse

 

Anja Betten

20-12-22 om 9:03

Dag,

Op welke manier kunnen we ons aanmelden voor de jam cultures on tour.

Wij hebben met meerdere coordinatoren vrijwilligerswerk intersse voor de bijeenkomst in Heerenveen

Graag hoor ik van jullie
Anja.Betten@Liante.nl

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen