Speltraining Join the Jam: Ontdek hoe leuk jouw organisatie is voor nieuwe gezichten!

Sylvia van Rikxoort 09-12-2022 970 keer bekeken 0 reacties

Begin

07-02-2023 om 13:00

Einde

07-02-2023 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Wijkhaven, Maasstraat 25, 3313 GE Dordrecht

Bij het werven van vrijwilligers wordt er vaak veel aandacht besteed aan ‘hoe sluit ik zo goed mogelijk aan bij deze persoon’. Super belangrijk, maar dat is niet het hele verhaal! Want hoe aantrekkelijk ben je eigenlijk als organisatie voor vrijwilligers? Hoe gezellig is het bij jullie? En hoe worden de vrijwilligers bijvoorbeeld wegwijs gemaakt of gewaardeerd?   

De manier waarop je als organisatie doet wat je doet, noemen we de organisatiecultuur. Je weet wat er ‘normaal’ is en het valt meteen op als er iets anders gaat dan anders. Maar wat voor jou normaal is, kan een vrijwilliger wellicht afschrikken. Daar ben je je niet altijd van bewust, maar het is wel heel belangrijk om dit bewust te worden als je nieuwe vrijwilligers wilt verwelkomen. Je kunt namelijk wel zeggen ‘onze deur staat altijd open voor nieuwe vrijwilligers’, maar als de drempel te hoog is…  

Het Jam Cultures Spel geeft je handvatten om jouw organisatie of die van anderen eens tegen het licht te houden. Ontdek spelenderwijs hoe jullie nieuwe mensen laten meedoen. Verken met elkaar hoe je meer gebruik kan maken van ieders unieke bijdrage. Ontwikkel manieren met elkaar zodat iedereen tot z’n recht komt. 

Het spel is bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan over de eigen organisatiecultuur. Het is ontwikkeld als hulpmiddel bij de Expeditie Nieuwe Gezichten, waarin mensen leren om buiten de gebaande paden nieuwe en andere gezichten te werven als vrijwilliger. Het spel kan ook los van de Expedities gespeeld worden.  

Samen met Jitske Kramer (antropoloog, spreker en auteur) ontwikkelde Jacquelien Willemse (projectleider Expeditie Nieuwe Gezichten) dit spel om meer mensen te meedoen, meepraten en meebeslissen. Kijk dit filmpje om te zien wat het spel inhoudt en hoe het er uit ziet. 

En nu gaat het spel Join the Jam on tour. Je kunt aan deze speltraining deelnemen op verschillende plekken in het land. Kom jij het spel meespelen?   

Voor wie? 

Deze speltraining is erg geschikt voor adviseurs vrijwilligerswerk, vrijwilligerscoördinatoren in zorginstellingen, beroepskrachten/ coördinatoren van landelijke (koepel)organisaties en zelfstandig adviseurs die vrijwilligersorganisaties ondersteunen.   

Door wie? 

Deze speltraining wordt verzorgd door Jacquelien Willemse, die het spel ook ontwikkelde en inmiddels heel veel verschillende organisaties met het spel heeft leren spelen. Ze geeft graag haar ervaringen aan je door! 

Wanneer en waar? 

Er worden op 5 momenten interregionale bijeenkomsten georganiseerd. 

Dinsdag 24 januari – Utrecht – 12:00 tot 15:00 uur 

Dinsdag 31 januari – Heerenveen – 13:00 – 16:30 

Dinsdag 7 februari – Dordrecht – 13:00 – 16:30 

Dinsdag 14 februari – Eindhoven – 13:00 – 16:30 

Dinsdag 21 februari – Zwolle – 13:00 – 16:30  

Geef je op voor een van deze bijeenkomsten via dit formulier.  

Wat levert het je op? 

Sowieso krijg je het Jam Cultures Spel mee naar huis. Tijdens de middag leer je het spel spelen én leer je hoe je het spel zo kan spelen dat het aansluit bij de groep waarmee je speelt. Je krijgt ook tips over hoe je het spel nog meer kunt inzetten. En ja, door het spel te spelen word je ook wijzer en bewuster van hoe organisatiecultuur werkt.   

Kosten? 

Deelnemen aan deze middag kost 55 euro. Dat is gelijk aan de aankoop van het spel en nu krijg je er nog een middag training en koffie/ thee bij. 

Ben je al expeditiebegeleider en wil je je zelf nog verder verdiepen in het spel, dan kun je gratis deelnemen, want dan maakt het onderdeel uit van jouw meta-expeditie.  

Ga je nog meedoen met een expeditie, dan verrekenen we dat met je factuur voor deelname aan de meta-expeditie.    

Speel jij ook mee en ontmoeten we jou op een van de Jam Cultures on tour bijeenkomsten? 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen