Training Vertrouwenscontactpersoon 1 dag in Zwolle - GRATIS

ProfielfotoPetra Hoekstra 24-11-2023 1278 keer bekeken 4 reacties

Begin

12-01-2024 om 09:30

Einde

12-01-2024 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Dit is een cursus van 1 hele dag waarin je kunt leren hoe je de rol van vertrouwenscontact persoon kunt oppakken. Je krijgt uitleg over de rol, je taken en vooral ook: je grenzen. Daarnaast kun je oefenen met gespreksvoering en leer je hoe je jezelf introduceert in deze rol.

Dit is een training van 1 hele dag waarin je kunt leren hoe je de rol van vertrouwenscontact persoon kunt oppakken. Je krijgt uitleg over de rol, je taken en vooral ook: je grenzen. Daarnaast kun je oefenen met gespreksvoering en leer je hoe je jezelf introduceert in deze rol.

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) biedt de mogelijkheid om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie te praten. De VCP gaat in gesprek met slachtoffer of beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.

De volgende onderdelen komen tijdens de training aan bod:

- preventie van grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie

-taken van de VCP

-meldingen behandelen

-oefenen van gesprekstechnieken

-zichtbaarheid van de VCP binnen de organisatie

De dag wordt afgesloten met het uitreiken van een certificaat. Op sommige van onze locaties is geen lunch verkrijgbaar, dus neem zelf je lunch mee! Koffie, thee en water krijg je uiteraard van ons!

Aanmelden

Voor deze training is het belangrijk dat je je aanmeldt via de aanmeldknop boven deze tekst. De knop is zichtbaar als je bent ingelogd. Heb je nog geen inlog dan moet je even een account aanmaken, dit is een kwestie van 30 sec. Na aanmelding ontvang je mail met de bevestiging. De training wordt in samenwerking gegeven met ZwolleDoet!   Wil je eerst meer info mail dan naar p.hoekstra@nov.nl . Voor de deelnemers die zich hebben opgegeven: Maandag 8 januari as. vind je informatie over de dag en de locatie in je mailbox. 

Petra Hoekstra

05-01-24 om 16:21

De informatie en de adresgegevens van de locatie, deelnamebevestiging voor de training op 12/1 is reeds verstuurd. Niet ontvangen? Stuur mij dan even een mail. p.hoekstra@nov.nl 

Auke Aukema

20-12-23 om 10:49

Heb mij per ongeluk twee keer ingeschreven (te vaak de knop ingedrukt). Verheug mij op deze training!

Petra Hoekstra

24-11-23 om 22:02

dag Inge,  2 weken van te voren krijg je nog meer info over de dag enzo. De locatie is in elk geval bij ZwolleDoet! Burgermeesterdrijbersingel 11 in Zwolle. met een groet Petra

Inge de Groot

24-11-23 om 21:56

Beste, Ik heb de bevestigingsmail ontvangen. Volgens de tekst in de agenda wordt in de bevestigsmail ook de locatie bekend gemaakt waar de training plaatsvindt. Klopt het dat de locatie in de mail ontbreekt? Groene groet, Inge de Groot (IVN, Afd. Zwolle)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen