Samen Ouder Worden: Oogstfestijn & Sociaal pensioen

Sylvia van Rikxoort 10-03-2023 1467 keer bekeken 0 reacties

Begin

13-04-2023 om 12:00

Einde

13-04-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20, Soesterberg

De afgelopen vier jaar is het programma Samen Ouder Worden op 35 plekken in Nederland samen met ouderen en lokale partners op zoek gegaan naar wat betekenisvol ouder worden is en hoe we daar als samenleving meer ruimte aan kunnen geven.

Deze ontdekkingstocht heeft geleid tot een rijke en inspirerende oogst aan inzichten, ervaringen en kennis. Op donderdag 13 april organiseren wij daarom 2 bijeenkomsten waarvoor we je van harte willen uitnodigen. 

In de ochtend een Verkennig Sociaal pensioen en in de middag het Oogstfestijn Nooit te oud om te beginnen. Beide evenementen lopen in elkaar over, maar zijn ook los van elkaar bij te wonen.

Verkenning sociaal pensioen

Vanaf 09.30 uur gaan we samen met beroepskrachten, vrijwilligers, beleidsmakers en onderzoekers uit het hele land kennis en ervaringen delen. In de ochtend buigen we ons over het vraagstuk Sociaal Pensioen: hoe invulling te geven aan de derde levensfase. 

Oogstfestijn Nooit te oud om te beginnen 

Na een gezamenlijke lunch, vanaf 12.00 uur, gaan we in de middag de opbrengsten van het programma Samen Ouder Worden breed over het voetlicht brengen. In het programma hebben wij veel thema’s geraakt en deze krijgen een belangrijke rol tijdens deze middag. Thema’s als Zingeving, Betekenisvol contact, Eenzaamheid, Dementie, Vrijwillige Inzet, Verbinding tussen jong en oud, Aandacht voor verschillen en Vitaal samenwerken.  Minister Conny Helder is een van onze tafelgasten. 

 

We nodigen je van harte uit om onze gast te zijn op onze 

Verkenning Sociaal pensioen & Oogstfestijn  

Donderdag 13 april  
Van 09.30 tot 17.00 uur  

Locatie: Kontakt der Kontinenten,  
Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg  

Aanmelden voor en vragen over de bijeenkomsten

Wil je ook aanwezig zijn bij deze bijeenkomst, maak je keuzes dan bekend via dit formulier of mail naar Sylvia van Rikxoort via s.vanrikxoort@nov.nl En heb je aanvullende vragen dan kun je die tevens bij haar stellen.  

Wij kijken er naar uit om je te ontmoeten op 13 april en samen kennis en inspiratie te delen en te toosten op de resultaten van 4 jaar samenwerken in Samen Ouder Worden.  

Tot in april,  
Team Samen Ouder Worden 

Programma  

09.30 uur Inloop Sociaal pensioen

10.00 uur Start programma Sociaal pensioen

11.30 uur Inloop Oogstfestijn

12.00 uur Gezamenlijke lunch + Samen Ouder Worden – inspiratie á la carte 

13.15 uur Plenair programma  

Met o.a. een gesprek met Minister Helder en de uitreiking van het e-book ‘Nooit te oud om te beginnen’ - de inzichten van 4 jaar Samen Ouder Worden  

14.15 uur Proeverij van de oogst van Samen Ouder Worden  

Met voorbeelden en inspiratie uit de diverse lokale trajecten. Programmamedewerkers en ouderen delen hun methodieken, hun worstelingen en hun inzichten. Je gaat naar huis met een hoofd vol inspiratie en handige tools om morgen al in jouw eigen werk toe te passen.  

16.30 uur Napraten en netwerken.   

Deel jouw inzichten van de dag met de andere deelnemers onder het genot van een hapje en drankje en laat je verder inspireren door Samen Ouder Worden – inspiratie á la carte 

  

  

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen