Webinar over (vrijwilligers)verzekeringen

ProfielfotoAdam van Bergeijk 05-04-2023 1190 keer bekeken 12 reacties

Begin

17-05-2023 om 16:00

Einde

17-05-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Teams - deelnemers ontvangen voorafgaand aan de webinar een deelnamelink

In een uur tijd worden deelnemers bijgepraat over de vrijwilligersverzekering. Wat houdt deze verzekering in en voor wie geldt de verzekering? Deze en andere vragen worden in dit webinar beantwoord. Er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen of het delen van ervaringen.

Onderwerpen die aan bod komen 

- totstandkoming van de vrijwilligersverzekering

- geldig voor alle vrijwilligers, ongeacht leeftijd of nationaliteit? 

- welke risico’s lopen vrijwilligers? 

- de aansprakelijkheidsverzekering 

- de ongevallenverzekering 

- de vrijwilligersverzekering en de eigen verzekering 

- bestuurdersaansprakelijkheid 

- vrijwilliger onderweg, in het verkeer 

- rechtsbijstand 

Wat hebben deelnemers aan dit webinar?  

Na dit webinar weten deelnemers voor wie de vrijwilligersverzekering is, wat er wordt verzekerd en waarop je moet letten. De presentatie wordt na afloop van het webinar gedeeld.  

Over trainer Edwin Toren  

Edwin Toren is senior adviseur Risicobeheer bij Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) met als aandachtsgebied onder andere de vrijwilligersverzekering. De VNG is de koepelorganisatie van alle gemeenten in Nederland. De VNG ondersteunt gemeenten bij het vertalen van nationaal beleid naar gemeentelijk beleid, waaronder de ontwikkeling van producten en diensten (vrijwilligersverzekering). Voor leden van Vereniging NOV en andere belangstellenden legt Edwin graag uit wat de vrijwilligersverzekering betekent voor vrijwilligers.  

Praktisch 

Deelname aan de webinar is gratis. Door op de knop 'ik ben erbij' te klikken kun je je aanmelden (na te zijn ingelogd). Er zijn 30 plaatsen beschikbaar zodat we een optimale uitwisseling kunnen organiseren. Voor meer informatie: Adam van Bergeijk a.vanbergeijk@nov.nl

Verantwoording afbeelding: Uitglijden Gevaar Onzorgvuldig - Gratis foto op Pixabay

Carla den Otter-Kordes

17-05-23 om 15:59

ik heb geen link ontvangen. ben er graag bij!

Jacqueline Ansems

17-05-23 om 15:45

Ook ik heb geen link ontvangen. Ik sluit graag aan bij dit webinar.

Adam van Bergeijk

17-05-23 om 14:50

Hallo Corine, via inloggen (of een account op nov.nl) zou je je kunnen inschrijven. Maar, om het gemakkelijk te maken: stuur me een mailtje (a.vanbergeijk@nov.nl) dan stuur ik je de link toe. 

Corine Velthuyzen

17-05-23 om 14:26

Ik heb ook geen link ontvangen. Volgt deze nog? 

Lucía Lameiro García

17-05-23 om 14:06

Ik heb geen link ontvangen (of misschien wel ontvangen maar kan deze niet vinden) voor de webinar. 

Lucía (lameiro12@gmail.com)

Adam van Bergeijk

08-05-23 om 9:28

Hallo Mariëlle, je kunt zeker nog deelnemen. De ervaring leert dat er altijd mensen zijn die toch niet kunnen of afhaken. Dus daarom kan ik wel iets over het getal van '30' heengaan. Wees dus van harte welkom. Ik wil de webinar zeker gaan herhalen op termijn, omdat zo'n webinar goed aansluit bij de wensen en behoeften van deelnemers. Daarom wordt de webinar ook niet opgenomen. Juist omdat er deelnemers zijn die hun specifieke situatie willen voorleggen (en daar ook antwoord op krijgen). 

Mariëlle Voermans

03-05-23 om 18:56

Er staat dat er 30 deelnemers maximaal kunnen deelnemen. Nu zijn er al (ruim) 45 aanmeldingen. Volgt er dan een 2e webinar? En wordt het webinar opgenomen en op de website geplaatst  zodat het later ook door de andere NOV leden kan worden bekeken?

Jolande de la Rambelje

24-04-23 om 9:51

ik doe graag mee.

Suzanne Cochius

21-04-23 om 9:09

Ik doe graag mee!

Adam van Bergeijk

05-04-23 om 16:01

Ja hoor Gea, dat kan! Lid zijn van Vereniging NOV is niet vereist (mag wel!), een account aanmaken is echter wel nodig. Regel het hier: www.nov.nl en dan naar 'registreren'. 

 

Gea van Kekerix

05-04-23 om 15:23

Kunnen maatschappelijke organisaties uit Gorinchem zich ook rechtstreeks inschrijven voor dit seminar, d.w.z. zonder een NOV-account te hebben of zonder lid te zijn van NOV?

Fred Vroomen

05-04-23 om 13:09

Hallo Adam,

In de VNG verzekering polis van onze gemeente lees ik dat de verzekeraar Centraal Beheer het aantal verzekerde voorvallen per jaar in de gemeente heeft gemaximeerd tot twee (!).     Betekent dat de vereniging die toevallig het derde voorval aanmeld in feite onverzekerd is ? Betekent dat impliciet dat iedere vereniging zich standaard aanvullend moet verzekeren om dit onbeheersbare risico te managen? 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen