Masterclass Zin in het latere leven

ProfielfotoGeertje Huijbers 24-04-2023 540 keer bekeken 0 reacties

Begin

01-06-2023 om 15:00

Einde

01-06-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Zoom

Hoewel ouderen over het algemeen tot de gelukkigste leeftijdsgroepen van Nederland behoren, kunnen er uitdagingen zijn in het behouden van de zin in het latere leven. Welke zingevingsproblemen kunnen een rol spelen bij het ouder worden?

Welke ondersteuning bij zingeving vinden ouderen passend en wat betekent dit voor jouw werk als professional of vrijwilliger? Samen met ouderen, professionals en vrijwilligers gaan Agora - leven tot het einde en Zonmw daar in deze masterclass dieper op in.

Voor wie?

Ouderen, huisartsen, POH-ers, sociaal en maatschappelijk werkers, wijkverpleegkundigen, verzorgenden, Wmo-consulenten, mantelzorgconsulenten, casemanagers, paramedici, geestelijk verzorgers en vrijwilligers(coördinatoren) die betrokken zijn bij ondersteuning en zorg voor ouderen.
Accreditatie is aangevraagd bij de SKGV, NVPPO, het Registerplein en V&VN.

Programma

De masterclass bestaat uit korte presentaties en interactie met professionals, ouderen en vrijwilligers.

  • Praktijkvoorbeeld
  • Ervaringen uitwisselen en leren van elkaar in break-outrooms
  • Presentaties door Franka Bakker en Susan Hupkens
  • Reflectie van enkele ouderen en professionals

Wat steek ik er van op?

Je krijgt meer kennis over zingeving bij ouderen en van passende ondersteuning daarbij. Die kennis komt onder andere uit twee recente actieonderzoeken. Na afloop ben je beter in staat aandacht te hebben voor de zingevingsbehoefte van ouderen en om zorg en ondersteuning aan te passen aan deze behoefte. Tot slot ga je werken met praktische instrumenten voor passende ondersteuning bij zingevingsvragen.

Meer informatie, huiswerk en aanmelden

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Op het kanaal Palliatieve benadering van 1sociaaldomein.nl vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen