Op naar vruchtbare samenwerking met de gemeente

ProfielfotoIris de Jong 19-05-2023 668 keer bekeken 2 reacties

Begin

19-06-2023 om 13:00

Einde

19-06-2023 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

Hoe ga je van een knellende relatie met de gemeente naar een vruchtbare? Ook interessant als je nog geen relatie met de gemeente hebt!

Het bestuur van een sportclub die door de buurtsportcoach wordt uitgenodigd om te praten over ‘de gezonde kantine’. Een maatjesproject dat, om in aanmerking te komen voor een luttele subsidie, moet aantonen dat hun interventie ‘bewezen effectief’ is. Een vrijwilligersorganisatie die haar activiteiten in navolging van de gemeente ‘gebiedsgericht’ moet maken. 

 Wellicht logische eisen vanuit de optiek van de gemeente, maar vaak helaas ook onbedoeld knellend voor vrijwilligersorganisaties. Verwonderzoek deed voor Vereniging NOV onderzoek naar deze ‘logische knelpunten’ in de samenwerking tussen gemeenten en vrijwilligersorganisaties. Ze presenteren tijdens dit webinar hun bevindingen. 

Verwacht enerzijds een lyrisch verhaal over opereren vanuit liefde versus opereren vanuit publiek rendement, en anderzijds praktische tips over hoe je een vruchtbare samenwerking kunt vormgeven en wat je juist moet vermijden. 

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Auke Witkamp van Verwonderzoek.
 

Verwonderzoek deed voor NOV doen al eerder onderzoek naar gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid. Klik hier voor de eerdere publicaties. 

Deelnemen

Je kunt je niet meer officieel aanmelden voor deze kennisboostsessie. Maar via deze MS Teamslink kun je deze sessie alsnog bijwonen. Graag tot dan!

Maria Zwart

26-06-23 om 17:17

waar zijn de kennisboost sessies van juni 2023 terug te vinden?

Tamara de Jong

05-06-23 om 13:43

Is er achteraf een opname van deze sessie terug te kijken? Zou het erg graag volgen maar valt net in vakantie...

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen