dagdeel 1 training vertrouwenscontactpersoon op lokatie (Capelle aan den IJssel)

ProfielfotoCarin van der Hor 18-08-2023 375 keer bekeken 0 reacties

Begin

06-09-2023 om 09:30

Einde

06-09-2023 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Het eerste dagdeel van een cursus van in totaal 1 hele dag waarin je kunt leren hoe je de rol van vertrouwenscontact persoon kunt oppakken. Je krijgt uitleg over de rol, je taken en vooral ook: je grenzen.

Het eerste dagdeel van een cursus van in totaal 1 hele dag waarin je kunt leren hoe je de rol van vertrouwenscontact persoon kunt oppakken.

Je krijgt uitleg over de rol, je taken en vooral ook: je grenzen. Daarnaast kun je oefenen met gespreksvoering en leer je hoe je jezelf introduceert in deze rol.

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) biedt leden de mogelijkheid om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie te praten. De VCP gaat in gesprek met slachtoffer of beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.

de volgende onderdelen komen in elk geval aan bod:

- preventie van grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie

-taken van de VCP

-meldingen behandelen

-oefenen van gesprekstechnieken

-zichtbaarheid van de VCP binnen de organisatie

 

Dagdeel 2 is altijd op locatie en je kunt kiezen in welke plaats je hem volgt. We geven dit dagdeel in 2023 bijvoorbeeld nog in Capelle aan den IJssel/Nieuwerkerk aan den IJssel, maar ook in Schiedam en in Dordrecht

 

Aanmelden kan via de "Ja ik ben erbij' knop - de knoppen zijn zichtbaar wanneer je ingelogd bent. Als je nog geen account hebt, kun je gemakkelijk en in 2 minuutjes een gratis account maken. Zo kunnen we zien hoeveel mensen er komen en kunnen we het adres van de training aan jullie sturen. 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen