VOL Heb jij het Goed Geregeld voor vrijwilligers?

ProfielfotoIris de Jong 01-10-2023 1018 keer bekeken 0 reacties

Begin

30-10-2023 om 10:30

Einde

30-10-2023 om 11:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

Voor nu en straks enthousiaste en betrokken vrijwilligers voor je organisatie: leer de voordelen kennen van het gebruik van de Zelfevaluatie Vrijwillige Inzet Goed Geregeld!

Wanneer je meer vrijwilligers nodig hebt, ben je als organisatie waarschijnlijk geneigd om nóg meer en beter in te zetten op werving. Meer als je vrijwilligers niet dat ‘warme bad’ biedt dat ze verdienen, werf je vrijwilligers met de achterdeur wagenwijd open. Denken en kijken vanuit de vrijwilliger, dat is een belangrijk deel van je oplossing! Wat heeft een vrijwilliger nodig, wat zijn haar of zijn wensen, behoeften en talenten? Met andere woorden; denken vanuit die vrijwilliger in plaats vanuit je organisatie!   

Dit gaat je helpen! 

De Zelfevaluatie van het landelijke keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld! helpt je daarbij.   

Door de Zelfevaluatie te doen krijg je een röntgenfoto van jouw organisatie. Wat heb je al goed geregeld en wat kan misschien beter? Denk bijvoorbeeld aan hoe je vrijwilligers inwerkt en begeleidt, mogen ze meedenken en doe je iets met hun ideeën en input? Hebben ze mogelijkheden om zich te ontwikkelen, vraag je regelmatig of ze het nog naar hun zin hebben? Zijn er goede afspraken gemaakt, is je organisatie ook sociaal veilig? En vraag je vertrekkende vrijwilligers om eerlijke feed back over hun tijd bij jou? Hoe waardeer je ze? Al dat soort zaken komen terug in de Zelfevaluatie. Het is een handig instrument om te checken waar jouw organisatie staat in het werken met vrijwilligers én om hierin stappen te zetten, samen met vrijwilligers!    

Wil je hier meer over weten meld je dan aan voor deze online kennisboostsessie! Wil je graag voorbereid zijn? Bekijk dan hier alvast de Zelfevaluatie op vrijwilligeinzetgoedgeregeld.nl.   

Deze kennisboostsessie wordt verzorgd door Marije Dévény. 

Deelnemen

Het is helaas niet meer mogelijk je aan te melden voor deze kennisboostsessie. Indien je vragen hebt, laat het ons gerust weten via p.zeverboom@nov.nl

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen