Inspiratiesessie over: Ludieke interactieve theatervoorstelling over het werken met vrijwilligers

ProfielfotoIris de Jong 01-10-2023 1161 keer bekeken 1 reacties

Begin

01-11-2023 om 10:30

Einde

01-11-2023 om 11:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via MS Teams

Ben jij op zoek naar een bijzondere manier om nieuwe inzichten te krijgen in het werken met vrijwilligers? Om mensen een geweldige avond uit te bezorgen én met elkaar in gesprek te laten gaan over het werken met vrijwilligers? Dan is dit interactief werktheater precies wat jij zoekt!

Tijdens deze sessie krijg jij alles te horen over hoe dit werktheater in zijn werk gaat en hoe je dit kan inzetten voor jouw organisatie. Heb je nog vragen, dan kan je die gelijk stellen! 

Deze interactieve theatervoorstelling houdt je een spiegel voor en nodigt uit om met elkaar in gesprek te gaan over het werken met vrijwilligers.

Het is een geweldige manier om (vrijwilligers)organisaties, gemeentes of instanties bewust te laten worden van hoe zij omgaan en werken met vrijwilligers. In verschillende sketches brengen de acteurs dit op een herkenbare manier in beeld gebracht.  

Rechtstreeks uit de praktijk 

Met werktheater blazen actrices Mariëlle en Joleen lucht in soms lastige onderwerpen. Want hoe zorg je ervoor dat je nieuwe vrijwilligers aantrekt? En wat doe je wanneer de agenda van die potentieel goede vrijwilliger niet helemaal past met jullie werkwijze? Weet je eigenlijk wel wat er speelt onder de vrijwilligers en leden, en waar ze goed in zijn? En hoe houd je ze betrokken bij je organisatie en geef je ze waardering voor dat wat ze doen?  

Allerlei vragen die in de voorstelling Rode loper uit, achterdeur dicht voorbij komen. En hoe! De dames spelen op ludieke wijze actuele situaties uit, met de nodig humor en muzikale begeleiding. Ze gaan soms een tikkeltje over de top om vervolgens tot een goed gesprek te komen. Al met al wordt het publiek op een leuke en verrassende manier bijgebracht hoe werken met vrijwilligers en het actief maken van je leden ook kan!   

Op maat

Er zijn een aantal voorstellingen met herkenbare thema’s die al op de plank liggen. Om de voorstelling op maat te maken voor jouw organisatie, krijgt iedere scene input uit jouw dagelijkse praktijk.  Daarnaast is er de mogelijkheid om, naast de standaard voorstellingen, elk vrijwilligersvraagstuk te verwerken in regietheater. Zo sluit het optimaal aan op jouw organisatie!   

Deze voorstellingen worden vaak ingezet tijdens een aftrap van een nieuw (of veranderd) beleid, vrijwilligersvraagstukken bij maatschappelijke organisaties, in plaats van een workshop of bijeenkomst bij vrijwilligerscentrales voor stichtingen en verenigingen of bij gemeentes of organisaties voor het waarderen van de vrijwilligers. 

Deelnemen

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze sessie. Wil je deze kennisboostsessie toch nog graag bijwonen? Klik dan op deze MS Teamslink om direct deel te nemen.

Vivian van Lümich

26-10-23 om 10:55

Beste, ik kan misschien een half uurtje aanschuiven van 10:30u- 11:00u. Grt Vivian van Lümich

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen