Webinar: Hoe nieuwkomers jouw stichting verrijken (en andersom)

Yvonne van Driel 09-10-2023 228 keer bekeken 0 reacties

Begin

26-10-2023 om 20:00

Einde

26-10-2023 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

online

 

Je doel is de wereld mooier maken. Om iedereen erbij te betrekken. In je projectgebied, maar ook bij het bestuur en organisatie. Maar dat is soms makkelijker gezegd, dan gedaan. De vraag ‘Hoe dan?’ blijft hangen. Gelukkig heeft Adam van Bergeijk een antwoord daarop.

Want er zijn veel nieuwkomers in Nederland. Velen van hen zoeken bezigheden of (vrijwilligers)werk, maar spreken de taal nog niet vloeiend. En, een nieuw bestaan opbouwen in een nieuw land is niet eenvoudig. Zo maar twee redenen voor nieuwkomers om vrijwilligerswerk te gaan doen

Hij bekijkt het dus van twee kanten. Van de ene kant wordt gezocht naar vrijwilligers, van de andere kant zoeken nieuwkomers vrijwilligerswerk.

Daarbij gaat Van Bergeijk met jullie in op vragen als:

  • Sta jij open voor nieuwkomers en wat betekent dit voor jouw organisatie?
  • Wil je meer mensen aan jouw organisatie verbinden, wil je weten of nieuwkomers een verrijking kunnen zijn voor jouw organisatie en vraag je je af waarop je moet letten?
  • En op welke wijze vinden nieuwe vrijwilligers van buiten de EU (waaronder vluchtelingen) hun weg in ons land?

Van Bergeijk beziet deze ‘vraag en aanbod’ dus vanuit het perspectief van de nieuwkomer én het perspectief van de vrijwilligersorganisatie. Een verhelderende blik.

Wil jij ook aan de slag en nieuwkomers (en andere vrijwilligers) betrekken bij je organisatie? Dan is deze interactieve webinar echt iets voor jou.

Meld je aan via deze zoom-link!

Over de spreker
Adam van Bergeijk werkt voor de Vereniging NOV. Daar is hij projectleider #meedoen en adviseur wet- en regelgeving stichtingen en verenigingen.

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen