Civil Society Week (Brussel, België)

ProfielfotoAdam van Bergeijk 09-11-2023 293 keer bekeken 0 reacties

Begin

04-03-2024 om 10:00

Einde

07-03-2024 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Belliardstraat 99/101, 1040 Brussel, België

Democratie begint met participatie... Nu de Europese verkiezingen van juni 2024 de sleutel vormen tot de toekomst van Europa, lanceert het EESC (European Economic and Social Committee) de eerste editie van zijn Week van het maatschappelijk middenveld.

Het doel voor deze week is dat een verscheidenheid aan stemmen uit het maatschappelijk middenveld deelneemt aan een intergenerationeel en inclusief forum over de weg vooruit voor Europa. Maatschappelijke organisaties, waaronder werkgevers, vakbonden, NGO's, jongeren en andere groepen, zullen bespreken en identificeren wat zij verwachten van de toekomstige leiders van Europa bij de Europese Commissie en het Europees Parlement. Hun aanbevelingen zullen worden meegenomen in de resolutie van het EESC over de EU-verkiezingen.

Het Europees Economisch en Sociaal Comité is een adviesorgaan dat zijn mening moet geven over alle belangrijke aspecten van nieuwe EU-initiatieven. Het fungeert als spreekbuis voor maatschappelijke belangenorganisaties op economisch en sociaal gebied, zoals werkgevers, vakbonden, milieugroepen en consumentenbonden

 

Kijk voor meer informatie over deze week: Civil Society Week 2024 | European Economic and Social Committee (europa.eu).

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen