Dagdeel 1 training vertrouwenscontactpersoon ONLINE

ProfielfotoCarin van der Hor 09-12-2023 348 keer bekeken 0 reacties

Begin

08-01-2024 om 09:30

Einde

08-01-2024 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Zoom

Het eerste dagdeel van een cursus van in totaal 1 hele dag waarin je kunt leren hoe je de rol van vertrouwenscontact persoon kunt oppakken. Je krijgt uitleg over de rol, je taken en vooral ook: je grenzen.

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) biedt leden de mogelijkheid om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie te praten. De VCP gaat in gesprek met slachtoffer of beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.

de volgende onderdelen komen in elk geval aan bod:

- preventie van grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie

-taken van de VCP

-meldingen behandelen

-oefenen van gesprekstechnieken

-zichtbaarheid van de VCP binnen de organisatie

 

Je krijgt de zoomlink na aanmelding, ongeveer een week voorafgaand aan de training. 

Aanmelden

Aanmelden kan via de knop 'ja ik ben erbij'. Zie je de knoppen niet boven de tekst? Dan heb je waarschijnlijk nog geen account. Een account aanmaken is gratis, verplicht je tot niets en kost minder dan 2 minuten. 

Let op

Meedoen graag op laptop of Desktop; we werken met Google Docs en met break out rooms en dat werkt helaas niet naar behoren via een telefoon of een iPAD.

Voor dagdeel 2 kun je kiezen uit de sessies die in de agenda staan, op verschillende lokaties. Je kunt ook aansluiten bij een training VCP die een hele dag duurt: als je dagdeel 1 al online hebt gedaan, meld je dan aan voor de dag en laat de trainer weten dat je alleen voor dagdeel 2 (in de middag) komt. 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen