18. Vrijwilligerswerk met en door nieuwkomers in Nederland

ProfielfotoIris de Jong 25-02-2024 1032 keer bekeken 2 reacties

Begin

22-03-2024 om 10:00

Einde

22-03-2024 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Teams

In deze webinar worden inzichten gedeeld vanuit het programma #Meedoen. Op 38 asielzoekerscentra zijn er inloopspreekuren waarbij vrijwilligerscoördinatoren nieuwkomers en maatschappelijke organisaties aan elkaar koppelen.

Welke uitdagingen zijn er, als je met nieuwkomer-vrijwilligers aan de slag gaat? De rol van taalverwerving, het opdoen van ervaring met sociale interactie en het opbouwen van nieuwe netwerken zijn belangrijk voor nieuwkomers.

 Deze praktische kennisboostsessie wordt verzorgd door Adam van Bergeijk, projectleider #Meedoen bij Vereniging NOV. Na deze sessie weet je waar je extra op moet letten bij vrijwilligerswerk met en voor nieuwkomers.

 

 

De webinar 'vrijwilligerswerk met en door nieuwkomers in Nederland' is belangrijk voor vrijwilligerscoördinatoren en vrijwilligers van maatschappelijke organisaties. Verder is de webinar interessant voor gemeenten. Met de komst van de Spreidingswet zien zij de nodige uitdagingen op zich af komen. Kunnen zij de (veelal gemotiveerde) nieuwkomers helpen bij integratie en participatie? Het korte antwoord is: ja, dat kan. Het langere antwoord en een uitgebreide bespreking volgt in deze kennisboostsessie.

Deelnemen

Je kunt je niet meer officieel aanmelden voor deze kennisboostsessie. Maar via deze MS Teamslink kun je deze sessie alsnog bijwonen. Graag tot dan!

2  reacties

Adam van Bergeijk

12-03-24 om 14:58

Hoi Marieke, er wordt een opname gemaakt dus je kunt nadien zeker terugkijken. Als je ingeschreven staat voor de ontvangst van nieuwsbrieven, dan zie je de opname daarin terug. Of, een van de andere 17 sessies.

Marieke Bremer

11-03-24 om 14:48

Goedemiddag, helaas ben ik toch verhinderd. Is het mogelijk om het op een later tijdstip te bekijken? Ik ben wel heel erg geïnteresseerd nl

vriendelijke groeten,

Marieke .

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen