08. De sociale kant van CSRD

ProfielfotoIris de Jong 25-02-2024 901 keer bekeken 0 reacties

Begin

19-03-2024 om 16:00

Einde

19-03-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Teams

Werk jij samen met grote bedrijven? Dan is het belangrijk dat je meer weet over de CSRD-wetgeving (Corporate Sustainability Reporting Directive) voor bedrijven en hoe het medewerkersvrijwilligerswerk versterkt.

Er wordt veel over gesproken, maar nog (te) weinig gaat het over de sociale kant van deze wetgeving. Terwijl daar veel kansen liggen om de maatschappelijke betrokkenheid van een bedrijf vorm te geven. En bovendien verplicht CSRD bedrijven ook om te rapporteren over sociale thema’s. Hoog tijd om, ook voor jou als maatschappelijke organisatie die samenwerkt met grote bedrijven, je kennis bij te spijkeren! 

Ben jij benieuwd hoe de CSRD-wetgeving jou als maatschappelijke organisatie wellicht kan helpen? Wil jij meer inzicht in welke kansen er zijn om de aandacht te vergroten voor maatschappelijk betrokken activiteiten van medewerkers van bedrijven? Dan is het een grote kans als je meer weet van CSRD en de sociale duurzaamheidsrapportage hierin.   

In deze kennisboostsessie nemen Jacoline Plomp en Corien te Brummelstroete van Grant Thornton - Impact House jou mee in de wereld van CSRD waarbij de focus ligt op de sociale pijler.  De sessie wordt ingeleid door Monique de Bree, programmaleider van het NOV-programma Good Busy.  

Na deze kennisboostsessie weet je:  

  • Wat CSRD is en waar de verbinding ligt met maatschappelijke inzet door bedrijven.  

  • Welke kansen CSRD biedt om medewerkersvrijwilligerswerk een sterkere rol te laten spelen in bedrijven. 

Ben jij benieuwd wat CSRD is en welke kansen en uitdagingen het biedt? Meld je dan vooral aan! 

Doelgroep: deze kennisboostsessie is bedoeld voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligerscentrales die willen weten wat CSRD is en hoe het is gelinkt aan vrijwilligerswerk door bedrijven.   

Deelnemen

Je kunt je niet meer officieel aanmelden voor deze kennisboostsessie. Maar via deze MS Teamslink kun je deze sessie alsnog bijwonen. Graag tot dan!

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen