02. Vrijwilligerswerk en (netwerk)integriteit

ProfielfotoIris de Jong 26-02-2024 1339 keer bekeken 3 reacties

Begin

18-03-2024 om 13:00

Einde

18-03-2024 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Teams

Vrijwilligerswerk is waardevol en biedt mogelijkheden om met allerlei verschillende lagen van de samenleving in contact te komen. Maar waar ligt de scheidslijn tussen het inclusieve karakter van vrijwilligerswerk en netwerkontaarding? Wanneer wordt inclusiviteit exclusiviteit?

In dit webinar wordt er een mooi begin gemaakt om een beladen onderwerp onder de aandacht te brengen: het gesprek over integriteit, dat idealiter gevoerd wordt voordat het nodig is. Dit alles wordt niet vanuit een zwart-witte benadering gedaan, maar vanuit netwerkperspectief.

Deze sessie wordt verzorgd door Max van Tongeren. Hij is Bestuurskundige en werkzaam bij het lectoraat weerbare democratie van Hogeschool Saxion. Hier doet hij onderzoek naar netwerkintegriteit en goed bestuur. Daarnaast is hij bestuurslid van Vereniging NOV.

Doelgroep: iedereen die met vrijwilligers werkt, vrijwilliger is en iets wil leren over omgaan met vraagstukken omtrent integriteit.

Deelnemen

Je kunt je niet meer officieel aanmelden voor deze kennisboostsessie. Maar via deze MS Teamslink kun je deze sessie alsnog bijwonen. Graag tot dan!

Iris de Jong

14-03-24 om 8:59

Goedemorgen Anja Slendebroek, i KNIJ

Deze kennisboostsessie gaat over integriteit. Hoe je dat bespreekbaar maakt voordat het te laat is. Het gaat over de mooie kanten van vrijwilligerswerk en wat dat voor je netwerk kan betekenen, maar ook over de vraag wanneer de meerwaarde van een netwerk omslaat in een negatief aspect (in de volksmond 'vriendjespolitiek') omdat het netwerk ontaard. De sessie zal ingaan op vragen hoe je je bewust wordt van je eigen netwerk, welk signaal en effect hiervan uitgaat en hoe je dit bespreekbaar maakt. Voor jezelf, voor andere vrijwilligers, voordat het een thema wordt waar vooral kramp over gevoeld wordt.

Het thema integriteit wordt dus vanuit een netwerkbenadering onder de loep genomen, samen met een aantal maatschappelijke trends wordt eerst dit netwerkperspectief toegelicht, alvorens dit toe te passen op vrijwilligerswerk en de in- en exclusieve werking hiervan, evenals handvaten over het te voeren gesprek over integriteit.

Ik hoop dat deze toevoeging helpt en hopelijk tot ziens bij deze sessie!

Anja Slendebroek

07-03-24 om 20:22

Waar gaat dit precies over?

i KNIJ

06-03-24 om 19:02

is het mogelijk de inhoud iets specifieker te omschrijven over welk aspect dit gaat?


 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen