Dagdeel 1 training vertrouwenscontactpersoon ONLINE

ProfielfotoCarin van der Hor 10-05-2024 56 keer bekeken 0 reacties

Begin

15-06-2024 om 09:30

Einde

15-06-2024 om 12:00

Ben je erbij?

Nog geen aanwezigheid doorgegeven.

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Training Vertrouwenscontactpersoon dagdeel 1: online Het eerste dagdeel van een cursus van in totaal 1 hele dag waarin je kunt leren hoe je de rol van vertrouwenscontact persoon kunt oppakken. Je krijgt uitleg over de rol, je taken en vooral ook: je grenzen.

Let op: deze training is bedoeld voor mensen die als vrijwilliger de rol van vertrouwenscontactpersoon willen gaan invullen. 

Als je bijvoorbeeld vrijwilligersco√∂rdinator bent of bestuurslid, dan is het beter om niet zelf de rol van vertrouwenscontactpersoon op je te nemen. 

Als je binnen je bedrijf gevraagd bent interne vertrouwenspersoon te worden, dan verwijzen we je graag door naar de trainingen voor vertrouwenspersonen die door veel aanbieders gegeven worden. Je kunt die aanbieders vinden op de website van de LVVV: de landelijke vereniging van vertrouwenspersonen. 

 

Het eerste dagdeel van een cursus van in totaal 1 hele dag waarin je kunt leren hoe je de rol van vertrouwenscontact persoon kunt oppakken.

Je krijgt uitleg over de rol, je taken en vooral ook: je grenzen. Daarnaast leer je hoe je jezelf introduceert in deze rol.

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) biedt leden, vrijwilligers en anderen de mogelijkheid om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie te praten. De VCP gaat in gesprek met slachtoffer of beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.

de volgende onderdelen komen in elk geval aan bod:

- preventie van grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie

-taken van de VCP

-meldingen behandelen

-oefenen van gesprekstechnieken

-zichtbaarheid van de VCP binnen de organisatie

 

Je krijgt de zoomlink na aanmelding. 

Aanmelden: via de knop 'ja ik ben erbij'. Zie je de knoppen niet? dan heb je waarschijnlijk nog geen account. Een account aanmaken is gratis, verplicht je tot niets en kost minder dan 2 minuten. 

Let op: 

Meedoen graag op laptop of desktop; we werken met Google Docs en met break out rooms en dat werkt helaas niet naar behoren via een telefoon of een iPAD.

Voor dagdeel 2 kun je kiezen uit de sessies die in de NOV agenda staan, op verschillende lokaties.

Je kunt ook aansluiten bij een training VCP die een hele dag duurt: als je dagdeel 1 al online hebt gedaan, meld je dan aan voor de dag en laat de trainer weten dat je alleen voor dagdeel 2 (in de middag) komt. 

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen