Gratis Lunch Webinar 'De bestuurder, macht en ego. Hoe aan te pakken?' | Frank Hoes

ProfielfotoFrank Hoes 12-05-2024 25 keer bekeken 0 reacties

Begin

10-06-2024 om 12:30

Einde

10-06-2024 om 13:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Breng je kennis over bestuurlijk leiderschap van stichting of vereniging op een hoger peil met deze kennisboost van één uur. Aanmelden: frank@frankhoes.nl Nog niet overtuigd? Lees dan eerst het blog 'Het KOFFER-PROBLEEM van de BESTUURDER'

Het koffer-probleem van de bestuurder

Iedere bestuurder draagt twee koffers met zich mee. De ene koffer is gevuld met o.a. kennis, ervaring, wijsheid en positieve energie. Vanuit deze koffer overziet de bestuurder een vraagstuk, neemt heldere besluiten en werkt samen aan de toekomst. Gemotiveerd, oprecht en betrokken; wijs met verstand van zaken. Een mooie koffer gevuld met een breed scala aan vaardigheden, vanuit een houding ten dienste van het algemeen belang.

De bestuurder en macht

Menig bestuurder heeft ook nog een andere koffer bij zich: de tweede koffer. Die heeft een minder fraaie inhoud. Die is gevuld met o.a. frustratie, angst, jaloezie, onkunde, macht en grootheidsdenken. Deze koffer dient alleen het persoonlijke belang.

Bij ieder overleg en vergadering zet de bestuurder beide koffers naast zich neer. De eerste keurig in zicht voor iedereen. Transparant en open over de kennis en ervaring die erin zit. Met de tweede koffer is de bestuurder voorzichtiger. Deze verliest de bestuurder geen moment uit het oog en wordt dan ook strak naast zich neergezet, dicht tegen de stoel, net onder de tafel, buiten het zicht van de collega-bestuurders.

lees verder >>>

 

 

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen