Training Vertrouwenscontactpersoon Groningen (gratis)

ProfielfotoPetra Hoekstra 04-07-2024 89 keer bekeken 0 reacties

Begin

27-09-2024 om 09:30

Einde

27-09-2024 om 16:30

Ben je erbij?

Nog geen aanwezigheid doorgegeven.

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Ben je als vrijwilliger VertrouwensContactPersoon (VCP) bij je vrijwilligersorganisatie of ben je gevraagd om dat te doen? Dan heb je een belangrijke rol t.a.v. sociale veiligheid. Volg deze (gratis) training van 1 dag en leer alles over deze functie.

In samenwerking met de Vrijwilligerscentrale van Groningen wordt deze training aangeboden. In deze training leer je over grensoverschrijdend gedrag en over jouw rol en je taken. En ook over wat niet bij de functie hoort. Je oefent met gesprekken en casussen. Na afloop ontvang je een certificaat.

De VertrouwensContactPersoon (VCP) biedt een luisterend oor voor iedereen bij je organisatie die te maken heeft met over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie. De VCP gaat in gesprek, denkt mee en verwijst eventueel door.

Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen met preventiebeleid, zoals een gedragscode.

De volgende onderdelen komen aan bod:

- grensoverschrijdend gedrag, wat is het?
- rol, taken én grenzen van de VCP
- voeren van gesprekken en gesprekstechnieken
- casussen
- je zichtbaarheid in de organisatie - hoe vinden mensen je als VCP?
- samenwerking met bestuur m.b.t. preventie (gedragscode, aannamebeleid)

Voor deze training is het belangrijk dat je je aanmeldt via de Ja-knop. Deze vind je bovenaan de pagina bij kopje Ben je erbij. De JA knop is zichtbaar als je bent ingelogd. Heb je nog geen account? Geen nood, een account is gratis en op deze pagina zo aangemaakt. Ruim een week van te voren ontvang je meer info en de exacte locatie van deze dag, die start om 9.30 uur en eindigt om circa 16.30 uur. 

Voor vragen over deze training of opgave: p.hoekstra@nov.nl

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen