Tijdens dit half uurtje leggen Aranka Verheugd en Yvonne Kruizinga (MDT-adviseurs van vereniging NOV) je uit wat voor jou/jullie de meerwaarde is om aan te sluiten bij deze live sessies van de Verkenningstocht. Tijdens de live sessies halen we uitdagingen, drempels en ondersteuningsbehoeften met elkaar op. Met als doel de bestaande knelpunten, kennis en praktijkvoorbeelden te verzamelen en deze om te zetten in praktische tools en ondersteuning.
Zo bieden we maatschappelijke organisaties en vrijwilligerscentrales duurzame handvatten om hun vrijwilligersbestand te verjongen en jongeren actief te betrekken.
Voor wie is deze infosessie?
Maatschappelijke organisaties uit diverse sectoren en vrijwilligerscentrales, die meer info willen over de 2 live sessies van de Verkenningstocht!
Alvast iets meer over de 2 live sessies
In de eerste sessie (13 maart) brengen we samen de grootste knelpunten in kaart: waar zitten de belemmeringen? In de tweede sessie (2 april) gaan we deze inzichten omzetten in een vraag: wat heb jij nodig om aan de slag te kunnen? Welke ondersteuning is gewenst. Na sessie 2 kun je direct een eerste stap zetten om jouw organisatie aantrekkelijker te maken voor jonge vrijwilligers. Via een whatsapp community houden we je ook na de sessies graag op de hoogte, hierin delen we bijvoorbeeld onderzoeksresultaten en concrete tools over wat werkt bij jonge vrijwilligers.
Deze sessies staan onder de inspirerende leiding van Jacquelien Willemse (Expeditie Nieuwe Gezichten en het Jam Cultures spel i.s.m. Jitske Kramer).
Tijdens de sessies halen we niet alleen input op, maar zorgen we er ook voor dat je met waardevolle inzichten naar huis gaat. Je krijgt:
De data & alle praktische informatie op een rijtje
Omdat wij betrokkenheid waarderen, ontvang je als extra bedankje een cadeaubon als je deelneemt aan deze sessies!
Dit is het hele plaatje
Het totale proces bevat meer dan deze twee sessies. De verkenningstocht leidt ons langs de uitdagingen én succesverhalen van het betrekken van jongeren. Zo krijgen we nog meer zicht op drempels en weten we straks meer over wat jouw organisatie denkt nodig te hebben om de volgende stap te zetten. We doen dit niet alleen, maar mét jongeren zelf én deskundigen die ons helpen de juiste inzichten te krijgen. Natuurlijk nemen we zelf ook beschikbare kennis en ervaring mee in deze verkenning, bijvoorbeeld vanuit MDT. Met deze tocht komen we tot een aanpak om maatschappelijke organisaties beter te ondersteunen bij het jongerenproof worden.
Tijdens de verkenning houden we je op de hoogte door middel van updates van het proces & tips.
Over Maatschappelijke Diensttijd
Maatschappelijke Diensttijd is een programma van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, in samenwerking met jongeren, maatschappelijke organisaties, scholen, gemeenten en andere ministeries. Het landelijke MDT-team van het ministerie werkt momenteel aan de verduurzaming en verankering van MDT in de samenleving. Zo blijven jongerenprojecten impact maken op de maatschappij én op jongeren zelf.
Aanmelding voor deze online sessie is niet nodig, zie hier de Teamslink:
Microsoft Teams Heeft u hulp nodig?
Nu deelnemen aan de vergadering
Vergadering-id: 329 922 527 274
Wachtwoordcode: QE6Wh762
Afspraak downloaden naar eigen agenda