Laten we elkaar in de ogen kijken

05. Zingevingsvragen bij oudere migranten

Begin

19-03-2024 om 10:00

Einde

19-03-2024 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Teams

Vrijwilligers en beroepskrachten die werken met ouderen hebben vaak te maken met vragen van ouderen over de zin en waarde van het leven. Vooral als er sprake is van verlies van partner, familie of vrienden of een afnemende gezondheid.

Daarvoor is allerlei materiaal ontwikkeld om vrijwilligers en beroepskrachten hierbij te ondersteunen.

Maar de groep ouderen in Nederland bestaat in toenemende mate uit ouderen met een migratieachtergrond; sommigen zijn al heel lang in Nederland, anderen nog maar kort. Het is belangrijk om te weten of bij hen dezelfde vragen spelen als bij ouderen zonder migratieachtergrond, zodat de ondersteuning indien nodig aangepast kan worden. Daarom deden Movisie en De Verbinding in samenwerking met NOV in 2023 onderzoek naar zingevingsvragen bij oudere migranten. In deze sessie delen we de resultaten en gaan we met elkaar in gesprek over wat dat betekent voor de ondersteuning.

Dit onderzoek is tot stand gekomen in samenwerking met de Kenniswerkplaats voor Zingeving.

Deze kennisboostsessie wordt geleid door Saadia Daouairi en Hanneke Mateman.

Deelnemen

Je kunt je niet meer officieel aanmelden voor deze kennisboostsessie. Maar via deze MS Teamslink kun je deze sessie alsnog bijwonen. Graag tot dan!

2  reacties

Iris de Jong 11-03-24 om 9:14

Sascha Zonneveld men kan soms anders besluiten om diverse redenen, maar in principe nemen we alle sessies op zodat we de kennis kunnen blijven delen. Paar weken na de kennisboostweek worden de opnames gedeeld op het platform.

Sascha Zonneveld 01-03-24 om 13:55

Goedemiddag,

Kan ik de bijeenkomst ook later terugkijken? Ik kan  op het tijdstip zelf niet aanwezig zijn. Groet, Sascha

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen