Beoordelingsformulier genomineerden NVP 2024


Velden met een * zijn verplicht.

Let op:

Het formulier kon niet verzonden worden. Los de volgende punten op en verstuur het formulier opnieuw.

Dit formulier vul je pas in tijdens het juryoverleg op 5 juni aanstaande. Ter voorbereiding op de dag is het handig om de aanmeldvideo van elke organisatie te bekijken (1 minuut per vlog) en eventueel de website. Op 5 juni zelf komt filmmaker Ramon Masius de gemaakte documentaire kort introduceren. Waarna we de documentaire gaan bekijken als input voor het verdere juryoverleg. 

Hieronder vind je de zes genomineerden met een toelichting erbij, link naar hun aanmeldvideo en ieders website. Onder elke aanmelding kun je je punten invoeren en een toelichting geven waarom je deze punten hebt gegeven.  De punten te verdelen punten zijn 1, 2, 3, 4, 5, 6 punten. Waarbij 1 voor jou het minst aanspreekt en 6 je winnaar is. De selectiecommissie heeft geselecteerd op twee aspecten, passie en authenticiteit. In hoeverre doen de organisaties hun werk vanuit passie en hoe authentiek zitten ze erin? Passie gaat over vanuit het hart werken en authenticiteit over echtheid. Het gaat in zoverre niet over de inhoud dat we, als Nationale Vrijwilligersprijzen, geen waardeoordeel geven over of dat zorg belangrijker is dan natuur. Maar je kunt wel stellen dat iemand beter werk verricht op het ene onderwerp dan de ander op een ander onderwerp.

Genomineerden:

1 - Broodje Aap Linke Soep

Omschrijving: Bij Broodje Aap & Linke Soep kunnen mensen meedoen in de Nederlandse samenleving. Ons Proeflokaal is een ontmoetingsplek waar nieuwkomers en vrijwilligers, maar ook organisaties en bedrijven elkaar ontmoeten. Er ontstaan vriendschappen, nieuwe verbindingen en er ontstaat wederzijds begrip. We bieden nieuwkomers de gelegenheid te oefenen met de Nederlandse taal, werkervaring op te doen en andere Nederlanders te ontmoeten. In onze keuken staan mensen met verschillende achtergronden naast elkaar. We leren samen, praten samen, koken samen, eten samen en lachen samen. Zo draagt Broodje Aap & Linke Soep bij aan taalverrijking, participatie, ontmoeting en begrip tussen verschillende culturen.
We doen dit door samen te werken in de keuken aan onze catering.  Hierbij staat het leren en gebruiken van de Nederlandse taal centraal. Maar het is meer dan dat. Want bij Broodje Aap & Linke Soep bieden we ook gerichte horecatraining voor nieuwkomers en begeleiden we naar stage en werk. We leggen verbindingen met lokale bedrijven en organisaties: zij spelen een onmisbare rol bij de inburgering en (arbeids)participatie van onze deelnemers
Dit alles kan niet zonder onze enthousiaste taalvrijwilligers  die ondersteunen bij het leren van de taal, helpen in de keuken en zorgen voor een gezellig gesprek bij de koffie.

Aanmeldingsvideo:  https://youtu.be/PpnNPsu5lUA
Websitehttps://broodjeaaplinkesoep.nl/

 

 

 

2 - Voetbalvereniging SEP

Omschrijving: Voetbalvereinging
 

Aanmeldingsvideohttps://youtu.be/OiBAgLWyXYg

Websitehttps://www.vvsep.nl/

 

 

 

3 - Stichting Hoopheggen

Omschrijving: Helpt de aarde leefbaar te houden, plant heggen.
 

Aanmeldingsvideohttps://youtu.be/qJoHPmOA4fs

Websitehttps://hoopheggen.nl/

 

 

 

 

4 - Museum EICAS

Omschrijving:  Museum EICAS maakt kunst vanaf de jaren 60 toegankelijk. Als vertrekpunt geldt het baanbrekende gedachtegoed van de Nul-beweging dat nog altijd door echoot in de hedendaagse kunst.
 

Aanmeldingsvideohttps://youtu.be/vuhQk9kzyAU

Websitehttps://www.eicas.nl/

 

 

 

 

5- Zuid Oost Zorg

Omschrijving: Wij zijn ZuidOostZorg: een innovatieve en altijd nieuwsgierige zorgorganisatie, met dertien locaties in Zuidoost Friesland en ééntje in Dokkum. We zijn jong van geest, maar hebben jaren ervaring in de ouderenzorg. We bieden (specialistische) zorg en behandeling in verschillende settingen, maar waar mogelijk doen we dat altijd in de eigen omgeving van onze klanten.
 

Aanmeldingsvideohttps://youtu.be/ef3gR86WGMQ

Websitehttps://www.zuidoostzorg.nl/

 

 

 

6 - Scouting de Spoorzoekers

Omschrijving: De Spoorzoekers is een gemengde (jongens en meisjes) scoutinggroep in Rotterdam Zuid. De groep is opgericht in 1938. Iedere zaterdag zijn er bijeenkomsten voor de diverse speltakken onder (bege)leiding van een enthousiast team van vrijwilligers. Als je lid wordt bij de Spoorzoekers, ga je naar wekelijkse opkomsten, kun je mee op kamp en deelnemen aan allerlei lokale, landelijke of internationale evenementen. Onze leden maken niet alleen vrienden voor het leven, maar groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Scoutingactiviteiten zijn veel buiten in de natuur. Andere activiteiten staan in het teken van iets goeds doen voor de samenleving, creativiteit en/of sport en spel.
 

Aanmeldingsvideohttps://youtu.be/IQQZao2Oh6o

Websitehttps://www.spoorzoekers.com/

 

 

 

 Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...