Handige tools voor gesprekken tussen oud en jong

1684 keer bekeken

Een waardevolle manier om contact te maken is het verbinden van generaties. Het is soms spannend om een gesprek tussen jong en oud te starten. Daarvoor zijn o.a. handige gesprekskaarten beschikbaar die door scholen, vrijwilligersorganisaties, zorginstellingen en meer gebruikt kunnen worden.

Toolkit ontmoetingen tussen jong en oud (basisschool-leeftijd)

Welzijn Middelburg ontwikkelde samen met Samen Ouder Worden een toolkit voor ontmoetingen tussen jong en oud. Met deze toolkit kan je op een speelse wijze ontmoetingen tussen oud en jong faciliteren. Iedereen is welkom om met de vragenkaarten “Jong en oud in gesprek” aan de slag te gaan. Van een groep 7 of 8 die ouderen uitnodigt op school of langsgaat bij een ouderencentrum tot opa’s, oma’s, buren die zin hebben in een leuk gesprek met hun klein- of buurkinderen en (welzijns)organisaties, die ontmoetingen willen organiseren.

Expertisegroep Jong-Oud (Middelbare school leeftijd)

In de Expertisegroep Jong Oud (EJO) bundelen NPV - Zorg voor het leven, TijdvoorActie en NOV hun krachten en bieden zij producten om een brug te slaan tussen jong en oud.

Het is de missie van Expertisegroep Jong Oud om (vrijwilligers)organisaties te versterken in het samenbrengen van jong en oud. De Expertisegroep Jong Oud gelooft dat die ontmoetingen waardevol zijn en dat de kwaliteit van leven door deze ontmoetingen verbetert.

Toolkits
EJO presenteert onder andere toolkits: beproefde handleidingen, stappenplannen en creatieve vormen waarmee vrijwilligersorganisaties toegerust worden om een samenwerking tussen jongeren en ouderen tot stand te brengen. Naast toolkits biedt EJO workshops en advies. Meer informatie kun je vinden op tijdvooractie.nl

 

Afbeeldingen

Bekijk ook

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen