Good Busy Kenniscafé | Wat is de reden dat >50% van de medewerkers deelneemt aan vrijwilligerswerk?

ProfielfotoIris de Jong 27-01-2022

Begin

10-03-2022 om 12:00

Einde

10-03-2022 om 13:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Teams

Marije Rhebergen, Head of Sustainability/CSR bij DLL (Rabobank Groep) geeft antwoord op de vraag: ‘Hoe mobiliseer ik mijn medewerkers?’

Bij DLL hebben medewerkers twee dagen per jaar de ruimte om vrijwilligerswerk te doen onder werktijd. Het is onderdeel van de DNA en cultuur van DLL.

Meer dan 50% van de medewerkers neemt deel aan dit vrijwilligerswerk programma. Dit is een extreem hoog percentage. Hoe mobiliseert DLL haar medewerkers om mee te doen? Hoe creëert DLL intern draagvlak via de changemakers  en ‘purposeleads’? Wat bieden ze aan? Wat maakt dit programma zo succesvol? Wat zijn de lessons learned, dillema’s en tips die ze andere bedrijven meegeeft? 

Na de introductie van Marije Rhebergen is er veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en tips. Het team van Good Busy faciliteert deze kenniscafés. 

Good Busy Kenniscafé

Vattenfall Foundation, Facilicom Foundation en NOV-Good Busy zijn de initiatiefnemers van de Good Busy Kenniscafés. Dit is een serie lunchsessies waarbij iedere keer een thema centraal staat dat direct verband houdt met medewerkersvrijwilligerswerk. Het doel is om in een open sfeer ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Van de successen en van de momenten waarop het mis ging en wat je daarvan geleerd hebt. In het Good Busy Kenniscafé nodigen we je uit jouw ervaringen te delen en daarmee anderen een stap verder te brengen. Naast online is er ook een aantal hybride of fysieke kenniscafés. 

Doelgroep

De kenniscafés zijn exclusief voor medewerkers uit het bedrijfsleven die verantwoordelijk zijn voor medewerkersvrijwilligerswerk programma’s en al enige ervaring hebben. Het is een lerend netwerk van gelijkgestemde koplopers. Alles wat tijdens de sessie wordt gedeeld blijft vertrouwelijk.  

Deelnemen

Aanmelden voor dit kenniscafé kan via deze link. Je ontvangt uiterlijk 1 dag van tevoren de deelnamelink voor het Good Busy Kenniscafé in MS Teams.


Mede mogelijk gemaakt door:

 

 

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen