Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen en onze antwoorden. Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur dan gerust een e-mail naar goodbusy@nov.nl.

Je bent ondernemer met hart voor de samenleving. Je ziet dat de maatschappelijke uitdagingen groeien en urgenter worden. En je wilt als bedrijf van betekenis zijn. Je wilt bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken met inzet van je kennis en expertise, talent en tijd van je medewerkers. Maar het sociale domein is niet je natuurlijke omgeving en is complex.

Good Busy is een community en initiatief van branchevereniging NOV. Good Busy biedt  kennis, inspiratie en actie om ‘goed doen’ eenvoudiger te maken. Good Busy verenigt de bedrijven die ‘goed willen doen’ en helpt hen verder op weg. Daarmee maken we Nederland mooier; dat is goed voor jouw bedrijf, jouw medewerkers én de samenleving. Deze ondernemers zijn ‘Good Busy’.

Dit initiatief is opgezet tijdens het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021, met steun van o.a. het ministerie van VWS en corporate foundations.

 

Vereniging NOV deed mee aan een online hackathon, die georganiseerd werd door ‘Samen voor Eindhoven’; een lokale intermediair. Tijdens deze hackathon deelden communicatieprofessionals hun expertise met een goed doel. NOV was op zoek naar een verfrissende naam voor de beweging van betrokken ondernemers. Onder leiding van vertegenwoordigers van Studio Lauda en ASML is de naam bedacht en uitgewerkt. Dit is een mooi voorbeeld waarin expertise van een bedrijf ingezet wordt voor een vraagstuk van een sociale organisatie.

Koningin Máxima gaf in december 2020 de aftrap voor het Nationale Jaar Vrijwillige Inzet 2021, geïnitieerd door Vereniging  NOV. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS, koepelorganisaties als MKB Nederland en NVP, landelijke fondsen en betrokken bedrijven met munten of met inzet van expertise. 

Vereniging Nationale Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is initiatiefnemer, samen met haar leden en een grote diversiteit aan stakeholders. Het doel is om meer mensen enthousiast te maken voor vrijwillige inzet en om hierin nieuwe gezichten te betrekken. Een belangrijke bron van nieuwe gezichten is het bedrijfsleven.

Vereniging NOV is een onafhankelijke landelijke branchevereniging, die vanaf 1994 vrijwillige inzet in Nederland op de kaart zet, de positie ervan verstevigt en opkomt voor de belangen van vrijwillige inzet in de samenleving. NOV is met een achterban van 360 vrijwilligersorganisaties, vrijwilligerscentrales, intermediairs en miljoenen vrijwilligers via leden zoals Het Rode Kruis en NOC*NSF. Kortom, een krachtige partij.

De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Wil je meer weten? Bezoek dan de website van de SDG Nederland.

Vereniging NOV is de landelijke, onafhankelijke brancheorganisatie om vrijwillige inzet te promoten. NOV probeert nog meer medewerkersvrijwilligers te mobiliseren, het gedachtegoed over Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) verder te verspreiden en het kennisniveau te vergroten met hulp van webinars, tips en tools.

NOV wijst de weg hoe bedrijven kunnen starten, bijvoorbeeld via lokale intermediairs of via partnerschappen met goede doelen en waar bedrijven deze partijen kunnen vinden. NOV treedt niet zelf op als intermediair of matchmaker.

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen