Op welke manieren kunnen medewerkers zich vrijwillig inzetten?

723 keer bekeken

Bedrijven die hun medewerkers de mogelijkheid willen bieden om zich vrijwillig in te zetten, komen vrij snel uit bij de vraag: wat gaan we doen? En hoe? Er zijn allerlei keuzes te maken en daarom zetten we op een rij welke typen medewerkersvrijwilligerswerk er zijn.

Individueel, in een groep, als estafettevorm? Een dagdeel per week of een dag per jaar? Ga je uit van de werknemer, het bedrijf, de impact op de maatschappij of misschien wel allemaal? Er is veel te kiezen! Hieronder zie je in elk geval welke typen inzet er zijn en hoe bedrijf en maatschappelijke inzet bij elkaar aansluiten. Bij elk type geven we voorbeelden van verhalen die we eerder hebben opgetekend.

Ondersteuning voor het doel of de doelgroep

Hierbij gaat het vaak om hands-on vrijwilligerswerk waarbij de inzet direct merkbaar is voor de doelgroep. Bijvoorbeeld een dagje weg met verstandelijk beperkte jongeren, de buurttuin lenteklaar maken of een clubgebouw schilderen. Het kan zelfstandig of samen met de doelgroep gebeuren waar het voor bedoeld is. In dat laatste geval zal er meer impact zijn, omdat de bedrijfsvrijwilliger direct ziet voor wie diegene zich vrijwillig inzet. Ook een impactvolle ondersteuning zijn trajecten waarbij iemand voor langere duur een maatje/mentor/coach is van iemand die dat kan gebruiken.

  • Bij Bizzomate kiezen ze er op vrijwillige vrijdag bewust voor om projecten te doen die verder af staan van het dagelijkse werk.
  • De medewerkers van Bananas & Monkeys worden gestimuleerd één-op-één contacten aan te gaan, zoals maatjes- en coachingstrajecten.

Versterking van de maatschappelijke organisatie

Dit type vrijwilligerswerk is erop gericht om de maatschappelijke organisatie iets uit handen te nemen waar ze zelf niet aan toekomen of de expertise niet voor hebben. Dit noemen we pro bono of skill-based vrijwilligerswerk. Bij pro bono zal het vooral gaan om vaardigheden die al aanwezig zijn en simpelweg kosteloos worden ingezet voor het goede doel. Bij wat we skill-based vrijwilligerswerk noemen, gaat het nog meer om een win-win situatie waarbij medewerkers werkgerelateerde vaardigheden inzetten, verwerven of ontwikkelen door zich vrijwillig in te zetten voor een non-profit organisatie.

  • Deloitte kiest voor inzet van de expertises van de medewerkers om zoveel mogelijk impact te genereren. 
  • Bij KWINK werken de medewerkers niet alleen aan maatschappelijke vraagstukken voor klanten, maar ook pro bono voor vrijwilligersorganisaties.

Strategische ontwikkeling

Vrijwillige inzet van medewerkers die erop gericht is om organisaties strategisch te ondersteunen, zal zich vooral richten op het vervullen van bestuursfuncties en geven van strategisch advies. Bij beide zal het gaan om medewerekers die voor langere duur aan een organisatie verbonden zijn en zorgen voor continuïteit. Het is ook mogelijk dat bestuurders en adviseurs vanuit één bedrijf elkaar opvolgen.

  • Door meerjarenplannen te maken voor de huizen van het Ronald McDonald Kinderfonds levert Treetops een strategische bijdrage aan de organisatie.

In de 'menukaart' van Good Busy staan de verschillende vormen van vrijwilligerswerk bij elkaar.

Deze kaart is te vinden in de nieuwe versie van de Good Busy Toolkit 'Transformerend medewerkersvrijwilligerswerk - een praktisch playbook' die via deze pagina aan te vragen is.

Meer weten over zaken omtrent medewerkersvrijwilligerswerk? In de strategische toolkit van Good Busy is veel informatie te vinden over dit onderwerp. Lees hier de info of vraag de toolkit aan.
Je kunt je ook aanmelden voor de Good Busy nieuwsbrief en ons volgen op LinkedIn. Zo blijf je op de hoogte van de activiteiten van Good Busy en de trends en ontwikkelingen op het gebied van medewerkersvrijwilligerswerk.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen