Vrijwillige inzet: wat staat er in de partijprogramma’s?

262 keer bekeken

Nieuwe verkiezingen betekent ook weer nieuwe kansen en mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Want maatschappelijk inzetten en verbindingen zorgen voor meer levensgeluk. Wat staat er in de partijprogramma’s over vrijwillige inzet?

Het is belangrijk dat er politiek gezien aandacht blijft voor vrijwilligerswerk. Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk, initiatiefnemer van Good Busy, heeft op een rijtje gezet wat er in de partijprogramma’s staat over dit onderwerp. Dat gaat over vrijwilligerswerk in het algemeen, niet specifiek over medewerkersvrijwillligerswerk. Echter komt versterken van vrijwilligerswerk ook ten goede aan de maatschappelijke inzet door bedrijven. Medewerkers die de mogelijkheid krijgen om vrijwilligerwerk te doen, hebben namelijk een beter humeur en blijven langer bij een bedrijf werken. Dat schreven we eerder al in dit artikelOok zorgt het voor meer levensgeluk, zoals je hier kunt lezen.

Wil je meer weten? Bekijk hier de stemwijzer met betrekking tot vrijwilligerswerk.

Wil je meer weten over zaken omtrent medewerkersvrijwilligerswerk? In de strategische toolkit van Good Busy is veel informatie te vinden over dit onderwerp. Lees hier de info of vraag de toolkit aan.

Je kunt je ook aanmelden voor de Good Busy nieuwsbrief en ons volgen op LinkedIn. Zo blijf je op de hoogte van de activiteiten van Good Busy en de trends en ontwikkelingen op het gebied van medewerkersvrijwilligerswerk.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen