03. Rol overheid

Vrijwilligers in gesprek met CDA-Kamerlid Wytske Postma
29-03-2021
1386 keer bekeken 0 reacties

Leden van het netwerk Lobby & Communicatie hebben in aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 veel werk verzet.

Zo hebben zij zorgvuldig gekeken naar welke rol de overheid zou kunnen spelen bij het organiseren van vrijwillige energie in onze samenleving en daarin vier prioriteiten gesteld:

  1. Lokale ondersteuning moet weer op de kaart van de Rijksoverheid om te voorkomen dat deze instort.
  2. De Rijksoverheid kan met een werknemersvrijwilligerswerkprogramma én de verbinding met de maatschappij aantrekken én het goede voorbeeld geven voor het bedrijfsleven.
  3. Jongeren zouden in hun opleiding kennis moeten maken met vrijwillige inzet, ook als zij geen maatschappelijke diensttijd willen doen.
  4. De Rijksoverheid moet langdurig en consistent verbonden blijven met dit beleidsonderwerp.

Het volledige position paper is hier te lezen.

Gesprekken met partijen en Kamerleden

In aanloop naar de opening van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet hebben diverse Kamerleden gesproken met vrijwilligers en heeft NOV samen met leden gesproken met D66, CDA, ChristenUnie, GroenLinks en PvdA. Samen met leden hebben we de partijprogramma's geïnventariseerd en in 2021 gepubliceerd. 

Mensen maken onze leden

Binnen het netwerk Lobby & Communicatie is het idee voor het Nationaal Jaar en een brede wervingsactie gestart. Samen met hen hebben we gezorgd voor de agendering, voor draagvlak en financiering voor het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. De wervingscampagne is eind 2020 gestart met de opening van het Nationaal Jaar door Koningin Máxima in Den Haag.

Meer informatie over Mensen maken Nederland vind je hier.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen