12. Werken met vrijwilligers ‘Goed Geregeld’

1293 keer bekeken 0 reacties

In 2021 hebben 74 Goed Geregeld adviseurs 19 trajecten met een positieve beoordeling afgerond bij een grote diversiteit aan maatschappelijke organisaties.

In het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 lag het speerpunt vooral op het betrekken van nieuwe gezichten bij het vrijwilligerswerk. Dit sloot zeer goed aan bij de vraag van veel organisaties, namelijk: hoe werf ik nieuwe vrijwilligers? Ruim 1/3 van de 74 Goed Geregeld-adviseurs volgde dan ook de expedities Nieuwe Gezichten om hun kennis op dit thema verder bij te schaven. 

De adviseurs kozen voor het volgen van een speciale expeditie voor Goed Geregeld. Hierdoor zaten ze met collega's onder elkaar in een expeditietraject en werd er naast heel veel nieuwe kennis ook gebruik gemaakt van het onderlinge netwerk en de ervaringen die ze vanuit hun adviseurschap met elkaar deelden. Een mooie win-win situatie.

In 2021 is het aantal eindbeoordelaars uitgebreid naar 4 senior-adviseurs die onafhankelijk van NOV hun oordeel gaven over de 19 afgeronde trajecten. Per 31 december waren Anja Slendebroek, Henriëtte Nueijten, Diana van den Eijnden en Marije Dévény de eindbeoordelaars van Vrijwillige Inzet Goed Geregeld.

Ook organisatorisch veranderde het een en ander. Goed Geregeld is als aparte dienst van NOV verder geïntegreerd in het totaal programma van ondersteuning aan vrijwilligerscentrales binnen de vereniging. Hiermee kon meer verbinding gelegd worden tussen het NOVi-netwerk en Goed Geregeld, maar werd ook de coördinatie meer opgenomen binnen kerntaak van het landelijk bureau van Vereniging NOV.

 

 

Afbeeldingen

Waarderen

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen