Ruim 30.000 keer vrijwillige inzet door AZC-bewoners

1078 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 2016 is Vereniging NOV betrokken bij het project Aan de Slag! In dit project bemiddelden 25 gemeentenĀ AZC-bewoners naar vrijwilligerswerk buiten de opvanglocatie. Eind juni 2019 liep het project Aan de Slag! af, maar kreeg de aanpak een vervolg in het project Participatie en taal.

Eind 2019 hadden azc-bewoners zich meer dan 30.000 keer vrijwillig ingezet bij maatschappelijke organisaties en evenementen.

In het vervolgproject werken COA, Pharos en Vereniging NOV de komende 2,5 jaar weer samen om AZC-bewoners zo veel mogelijk mee te laten doen in de samenleving, waardoor ze de Nederlandse taal kunnen oefenen, actief bezig zijn, Nederlanders ontmoeten en kennismaken met de Nederlandse gewoonten.

De succesvolle aanpak van Aan de Slag! zal uitgerold worden naar alle 36 AZC-locaties in Nederland. Op die locaties zal een centrale plek ingericht worden waar het aanbod van vrijwilligerswerk op en buiten de locatie bij elkaar komt. Daarnaast zal het aanbod uitgebreid worden met de mogelijkheid om mee te doen aan activiteiten binnen sportverenigingen, hobbyclubs, recreatie of taalhuizen.

De lokale vrijwilligerscentrales, ondersteund vanuit Vereniging NOV, zullen het aanbod aan vrijwilligerswerk en activiteiten bij elkaar brengen en zorgen voor de bemiddeling en begeleiding van de AZC-bewoners naar de organisaties. Het vervolgprogramma wordt gefinancierd door Europese AMIF-gelden en subsidie van Ministerie SZW en J&V.

 

Afbeeldingen

Waarderen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Partners:     Movisie

Cookie-instellingen