Tools Week van het Vragen

In het Nationaal Jaar staan meerdere campagneweken gepland. De eerste campagneweek vond plaats van 18 tot 24 januari 2021 en heet de Week van het Vragen. Ook in 2022 staat deze week weer gepland, maar je kan het gehele jaar hiermee aan de slag. 
De Week van het Vragen heeft als doel om meer mensen bewust te maken dat vrijwilligerswerk op heel veel plekken kan bijdragen en dat er nog veel mensen nodig zijn om hier hun steentje aan bij te dragen. In de Week van het Vragen willen we vrijwilligers(organisaties) uitnodigen om met mensen (potentiële vrijwilligers) in gesprek te gaan over de waarde van vrijwillige inzet voor de samenleving, voor een ander en voor jezelf. Om deze gesprekken vorm te geven bieden we een toolkit met diverse ideeën en praktische tools aan om deze gesprekken te gaan voeren.

Toolkit ►

Deze toolkit biedt je diverse manieren en praktische tips om gesprekken aan te gaan met potentiële vrijwilligers.

Download de toolkit ►

Papieren versie 

Print en knip de kaartjes en stop ze in een “hoge hoed”. Een deelnemer trekt een kaartje en beantwoordt de vraag. Vervolgens praat je er samen over verder. Daarna is de volgende aan de beurt.

Download papieren versie ►

Online versie ►

De online variant is een leuke manier om digitaal het gesprek te voeren..

Lees meer ►

De podcast ►

Speciaal voor de week van het Vragen is een speciale podcast ontwikkeld. In deze podcast hoor je hoe je in #coronatijd invulling kunt geven aan vrijwilligerswerk en het werven van nieuwe vrijwilligers en waarom dat ook nu nodig is, maar vooral ook veel #geluk brengt. Download de podcast hier (25 min).

 

Social media versie ►

Gebruik in de Week van het Vragen je social media kanalen om mensen te laten nadenken over de waarde van vrijwillige inzet. Download hier de zipfile voor tien beschikbare afbeeldingen.

 

 

 

 

 

Online versie ►

De online variant is een leuke manier om digitaal het gesprek te voeren. Start de caroussel. Als de aangewezen deelnemer stop zegt, dan druk je op de pauzeknop en mag diegene de vraag die dan verschijnt beantwoorden. Vervolgens praat je er samen over verder. Daarna is een volgende deelnemer aan de beurt om een vraag te selecteren.

Deze online versie kun je gebruiken bij een live-bijeenkomst, maar ook online . Door het delen van je scherm kan iedereen goed meekijken. Dan kun je mensen ook in de chat laten reageren op de vraag die verschijnt, in woorden, maar bijvoorbeeld ook met een emoji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:MovisieSpectrum

Cookie-instellingen