Genomineerd! Leonie Burggraaf

621 keer bekeken 1 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! 

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

Leonie heeft, als ervaringsdeskundige, afgelopen jaar 'mentale gezondheid' op grote schaal bespreekbaar gemaakt. Haar missie: dat anderen beter, eerder en sneller hulp kunnen krijgen.

Leonie was een van de drijvende krachten achter #ikbenopen. Met deze campagne zijn op diverse social media mensen en groepen die met psychische klachten kampen, opgeroepen om de #IkbenOpen beweging te steunen, ervaringsverhalen te delen en via de getekende cirkel de boodschap door te geven. 

Niet alleen het delen is gelukt. Er is ook een netwerk gemaakt van meer dan 80 (!!) partners (via www.ikbenopen.nl), zodat mensen met een (hulp)vraag ook echt sneller, eerder en beter naar de juiste plek (verwezen) worden.

Alles heeft Leonie voor elkaar gekregen in haar rol als vrijwilliger naast het volgen van driedaagse deeltijdtherapie bij Altrecht. Het resultaat is ongekend:
trending # nummer 3 op Twitter, aandacht in het NOS journaal, Hart van Nederland en bij Paul de Leeuw en groot gedeeld op social media (nog steeds). Ook zijn er aantoonbaar meer bezoekers bij de partners waar gerichte hulpvragen zijn binnengekomen en mensen direct in contact zijn gekomen met psychologen of crisisdiensten zoals 113.

Groot respect voor Leonie, en deze prijs is haar gegund, zodat ze in 2020 nog meer aandacht kan geven aan dit fantastische doel om mentale gezondheid in Nederland bespreekbaar te maken.

Images

Comment

Twitter

1  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
joeri ( #ikbenopen) February 03, 2020

het moet www.ikbenopen.nu zijn ipv NL

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings