Lisette Koopmans

621 keer bekeken 24 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! Stemmen kan alleen op vrijwilligersinitiatieven!

Lisette zet zich met veel passie, energie en toewijding in voor Stichting de Hinkelaar om grensverleggende activiteiten te organiseren voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

Het doel van Stichting de Hinkelaar is om door grensverleggende activiteiten mensen weer in mogelijkheden te laten denken en te laten zien wat er allemaal wél mogelijk is met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte.

Tijdens de eerste reis van de stichting ging Lisette mee. Ze was ontzettend enthousiast over het concept en had gelijk veel vernieuwende ideeën om de activiteiten van de Hinkelaar uit te breiden/te verbeteren. Het duurde dan ook niet lang voordat het (toen nog) driekoppig bestuur van De Hinkelaar besloot Lisette te vragen of ze lid wilde worden van het bestuur van de stichting. Hier heeft ze met veel enthousiasme ja op gezegd. Lisette brengt een vernieuwende kijk, ze is kritisch, slim en met haar kennis van de Franse taal en de ervaring van een leven in een elektrische rolstoel betekent veel in de organisatie. En dan heeft ze nog zo'n creatieve kijk op social media dat deelnemers zo razend enthousiast worden, waardoor de inschrijvingen meer lijken op de kaartverkoop van bijvoorbeeld Marco Borsato.

Het is bijzonder om te zien dat Lisette vanuit haar rolstoel als volwaardig bestuurslid functioneert en daarmee anderen laat zien dat, ook al heb je een beperking, je heel waardevol kan zijn voor anderen. Ze bekleedt daarin een prachtige voorbeeldfunctie. Voor velen, en zeker voor Stichting de Hinkelaar, is Lisette absoluut niet beperkt. Die rolstoel zie je niet wanneer zij de deelnemers toespreekt, vrijwilligers aanstuurt en activiteiten organiseert. Er is geen Stichting de Hinkelaar meer voor te stellen zonder Lisette. Ze heeft bewezen een enorme aanwinst te zijn voor het team en is onmisbaar geworden. Lisette is een bron van inspiratie voor eenieder met en zonder beperking. Daarom verdient zij dubbel en dwars de Gouden Venus van Milo. Met het podium wat ze hiermee bereikt kan ze aan een nog groter publiek laten zien dat je ook met een beperking volwaardig kan meedraaien in de maatschappij.

Images

Comment

Twitter

24  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Jacco Vermunt February 13, 2020

Lisette, veel respect voor wat je doet en jij verdient de "Gouden Venus van Milo"!!

Pauli February 09, 2020

Kicken, Liset! Mooi om te zien te lezen en wàt inspirerend!! Wat mij betreft verdubbelen ze die prijs voor jou!

Theo van duuren February 09, 2020

"veel passie, energie en toewijding" zijn treffende typeringen voor jou! Na onze kennismaking afgelopen jaar bij Sailwise in Loosdrecht wil ik daar nog wel vrolijk, onafhankelijk, inspirerend, etc. aan toevoegen!! Ik heb van jouw aanwezigheid, inbreng, actieve geest in die week genoten. En die rolstoel heb je nu eenmaal nodig, maar die weerhoudt jou er niet van de dingen te doen die je leuk en/of nodig vindt. Daarmee ben je in mijn ogen een grensverleggend en een geweldig rolmodel voor anderen!
Daarom ben ik ervan overtuigd dat jij een meer dan waardevolle rol hebt als bestuurslid/vrijwilliger bij de Hinkelaar en daarmee veel voor anderen betekent.

Gea February 07, 2020

Lisette, Je bent een echte doorzetter. je zoekt de uitdaging en wilt graag wat voor anderen betekenen

Mariette en George February 07, 2020

Lieve Lisette,wij hebben jou bij de reizen van de Hinkelaar leren kennen. Je bent goed in het organiseren, mensen op hun gemak stellen,lekker koken en actief meedoen met o.a abseilen,kanovaren en vliegen boven Texel. In de Ardennen kon je ons uit de brand helpen door je goede beheersing van de Franse taal. Deze prijs is jou zeer gegund,mede omdat jij hiermee heel veel anderen met een beperking een onvergetelijke reis kan bezorgen..

Esther February 07, 2020

Je bent een topper! Meer dan gegund!

Elles February 07, 2020

Lisette is een positief in gesteld ,liefdevol mens vele kunnen wat van haar leren. Al die mooie woorden ,maar zo waar! Ik zeg altijd:”pluk de dag ‘,leef en geniet en dat voorbeeld geeft Lisette aan een ieder ,door gewoon te doen. Wat een lef! Een terechte winnares!

HansK February 06, 2020

Niet alleen een dochter om trots op te zijn, maar ze zoekt de grenzen op. Opgeven bestaat eigenlijk niet, totdat het echt niet meer gaat. Skiën, paragliden, zeilen is geen probleem. Kortom ze gaat er voor.

Carolien February 06, 2020

Lisette, grote lieve schat , op het oog rust uitstralend maar tegelijkertijd zoveel kracht waarmee ze vele deuren opent. Voelt haarfijn als iemand haar hulp, steun en luisterend oor kan gebruiken. Humor, "niet lullen, maar poetsen"-mentaliteit !
Draait haar hand er niet voor om om 200 km te rijden om haar steun te geven. Geniet van de mensen om haar heen, houdt overzicht, werkt hard als docent frans en voor stichting De Hinkelaar eveneens van onschatbare waarde.
We zijn er wel uit: de terechte winnaar moge winnen!!

Ashley February 06, 2020

Ik ben het hier voor de volle 100% mee eens! Wat is dit mooi verwoord. Lisette is een prachtige en krachtige vrouw die open staat voor alles . Ik gun het je zo Lisette.

Liefs, Ashley

Marielle February 06, 2020

Ze moet winnen ! Ze is fantastisch❤️

Ekoopman February 06, 2020

Topper!

Angélique Baars February 06, 2020

Lisette is een mooi, lief, vrolijk mens die ik vooral ken als stagiaire docent Frans. Ook toen al viel op wat een leuke vrouw Lisette is, hoeveel ideeën en energie ze heeft, wat een enthousiasme ze over weet te brengen. Rolstoel of niet, Lisette ziet om zich heen genoeg kansen, denkt in mogelijkheden en grijpt uitdagingen met beide handen aan!

Anne February 06, 2020

Geweldige vrijwilliger! Echt een goede inzet en een positief mens.

Demi de Vries & Jaimie van der Klei February 06, 2020

Lisette weet met haar positiviteit en tevens realistische kijk op het leven een ander te motiveren om ook om te denken. Hoe kan je vooral met de mogelijkheden er wél zijn het mooiste uit je leven halen? Dat is waar Lisette anderen mee inspireert. Altijd met een glimlach, vol met daadkracht, doorzettingsvermogen en levenslust. Net als vele anderen hebben wij meer dan respect voor deze vrouw. Om hoe zij is, hoe zij in het leven staat en wat zij doet - voor zichzelf en anderen. Lisette laat in het dagelijkse bestaan, in haar werk als docent Frans én haar werk voor de Hinkelaar zoveel mogelijk mensen inzien dat een ieder mag én kan genieten van het leven.

Bianca February 06, 2020

Topper! Je laat de mensen weer meedraaien in de maatschappij en even vergeten dat ze beperkingen hebben.
De kunst om een ieder met volle 100% te laten genieten.

Rian February 06, 2020

Zij heeft het optimisme uitgevonden en tot haar handelsmerk gemaakt.

Marjolein February 05, 2020

Lisette is voor mij als jonge vrouw een voorbeeld hoe vakantie vieren voor eenieder een leerzame en rijke ervaring kan zijn.
Als verpleegkundige met een jarenlange staat van dienst is het vooral Lisette geweest die mij heeft laten zien hoe er vakantie gevierd kan worden met elkaar en de beperkingen van wie dan ook er niet toe doen. Dat grenzen wegvallen, qua beperking maar ook qua leeftijd. Stralend en met energie regelen en coördineren is wat ik haar zie doen.
Problemen zijn er niet, denken in mogelijkheden met een nuchtere blijheid, dat is Lisette.
Inspiratiebron voor velen.

Erna van Waalwijk February 05, 2020

Mensen met bijzondere mogelijkheden, zoals Lisette laten anderen nieuwe dingen ervaren omdat ze de wereld vanuit een ander perspectief bekijken. Fantastisch!

Letty February 05, 2020

Lisette, je weet hoe je mij geholpen en daardoor ontroerd hebt, tijdens mijn eerste reis met de Hinkelaar naar Texel. Ik moet daar nog vaak aan denken, je doet het echt geweldig !
Ik hoop echt dat jij deze prijs gaat winnen!

Sandra de Bakker February 05, 2020

Lieve Lisette, je bent echt een topper en je verdient dit dubbel en dwars! Het is super wat je allemaal bereikt en daarom verdien je het om te winnen!

Hinke February 05, 2020

Lieve Lisette, je bent een prachtig mens en enorm waardevol. Niet alleen voor de Hinkelaar, maar ook voor mij als persoon (en als ik om mij heen kijk ook voor een boel andere mensen). Ik gun je deze prijs van harte!

Roely February 05, 2020

Ik word heel blij van Lisette's positiviteit en tevens nuchterheid! Ik ga graag met haar op reis.
Topper!

Marjan February 05, 2020

Ik heb Lisette afgelopen jaar op een van de hinkelaar reizen leren kennen. Ze is leuk, lief, stoer en staat vol in het leven. Komend jaar ga ik voor het eerst naar Frankrijk, met de hinkelaar. Iets wat ik heel spannend vind. Na allemaal twijfelende appjes vanuit mijn kant hebben Lisette en ik met elkaar gebeld. Ze heeft met me mee gedacht over alle mogelijke obstakels, en vooral ook hoe deze op te lossen. Doordat zij (met rolstoel) alle uitdagingen gewoon aan gaat ben ik ook meer en meer aan het dromen over wat er allemaal mogelijk zou kunnen zijn. Ze is een kanjer!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum