Wouter Aleman

29 keer bekeken 0 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! Stemmen kan alleen op vrijwilligersinitiatieven!

Wouter heeft Autisme Spectrum Stoornis en zet zich al ruim zes jaar, vier middagen in de week als vrijwilliger in voor de afdeling Fondsenwerving, Marketing & Communicatie.

Binnen de afdeling ondersteunt hij het administratieve proces, verwerken van gegevens in ons CRM-systeem en kopieer- en scanwerk voor collega's. Ondanks zijn beperking is Wouter uitgegroeid tot een vaste waarde van ons team en moeten we hem vaak afremmen in z'n enthousiasme en positieve bemoeizucht. Hij heeft in de loop der jaren geleerd zijn mannetje te staan, zelfstandig te kunnen werken en daar waar nodig collega's aan te spreken en te ondersteunen. Daarnaast is hij erg gegroeid in het aangaan van persoonlijke relaties en het voeren van gesprekjes met collega's op de werkvloer. Hij is een open, vriendelijke en gezellige collega waar we allen warm voor lopen. We zijn blij dat we hem een werkplek kunnen bieden waarin hij zichzelf kan zijn en volwaardig mee kan draaien.

Daarnaast is Wouter al vele jaren betrokken bij de Scoutingvereniging Con Tutti in Almere waar hij is begonnen als mede-leiding van de welpen speltak en sinds enige jaren nu het secretariaat voert. Dit doet hij met verve.

Ook is hij mede-coördinator van de Jantje Beton collecte organisatie in Almere waarin hij de communicatie regelt met de deelnemende groepen en helpt bij het uitdelen en innemen van materialen en de gehele financiële afwikkeling van de collecte. Al met al is Wouter een jongeman die niet te beroerd is iets voor een ander te willen doen. Zaak voor ons is om hem te helpen zijn grenzen goed te bewaken en hem daar waar nodig af te remmen.

Images

Comment

Twitter

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum