Martin Jacobs

199 keer bekeken 11 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! Stemmen kan alleen op vrijwilligersinitiatieven!

Martin is al jaren vrijwillig actief bij Scouting. Martin zit ondertussen permanent in een rolstoel vanwege zijn ziekte, maar niets houdt hem tegen.

Martin is naast klusser, actief medewerker op evenementen ook regelmatig HRM-er bij evenemententeams in de voorbereiding. Of hij nu vanwege het klussen uit zijn rolstoel op de grond moet liggen om iets vast te maken of door de modder moet met zijn rolstoel omdat het bij een Scouting-evenement geregend heeft, het maakt Martin allemaal niet uit. Hij doet zijn vrijwilligerswerk met passie en met heel veel inzet en enthousiasme. Wij hebben daar heel veel waardering voor. Want hoe gaaf is het dat Martin zo actief kan zijn, ondanks zijn beperking, en zich volledig thuis voelt bij een club! Hij hoeft niets, maar kan alles wat hij wil doen en wij helpen hem dit mogelijk te maken. Martin is een voorbeeld voor mensen met en zonder beperking en laat zien dat heel veel mogelijk is als je maar out of the box durft te denken.

Sommige mensen die Martin bijvoorbeeld onder een podium zien liggen waar hij aan het klussen is, realiseren zich niet dat Martin nog maar weinig kracht in zijn benen heeft. Als zij hem dan later in een rolstoel zien zitten met een grote trotse glimlach kijkend naar het opgebouwde podium, zie je de verwarring en daarna het respect op hun gezicht verschijnen. De volgende ochtend zie je mensen nog verbaasder en verwondert kijken als Martin uit zijn tentje tevoorschijn komt.

Als Scouting zijn wij trots op al onze vrijwilligers, maar Martin is er een die erg bijzonder is en die wat ons betreft deze prachtige prijs verdient!

Images

Comment

Twitter

11  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Mirke February 19, 2020

Als er iemand is die deze gouden venus van Milo met recht verdiend, dan Martin wel, wat een topper!!!
Wenneer je het hebt over iets dat in je bloed zit, dan is het bij Martin denk ik toch wel de Scouting.
Wat mij betreft zou deze blijk van waardering dik verdiend zijn voor deze kanjer!

Sander February 19, 2020

Een terechte nominatie: wat een kerel, die Martin!

Een vrijwilliger, zoals je die wel allemaal zou willen hebben: hart van goud, super gemotiveerd, sociaal en “voor de troepen uit”.

Martin is een heerlijk mens, inspirerend met humor en relativering. Die rolstoel vergeet je direct, want dat lijkt voor Martin amper een rol te spelen. Van zijn lichamelijke beperking werd ik pas bewust toen zijn rolstoel het begaf en hij ondanks dat gewoon voort bleef gaan. Wat een karakter! Als het om doorzettingsvermogen gaat kan ik nog heel wat leren van deze topper!

Sander

Ziza February 19, 2020

Supertof dat jullie hem hebben genomineerd Scouting Nederland. Hij heeft die prijs dubbel en dwars verdiend! Altijd enthousisast, altijd gedreven, hij denkt in oplossingen (en niet in problemen) en in mogelijkheden (en niet in beperkingen).

#braveheartonwheels!
Roll on... of je die prijs nu krijgt of niet, Bro. Je verdient 'm sowieso.

Jacquelien February 19, 2020

Mooi dat Martin deze nominatie heeft gekregen. Echt iemand die ‘bereid is te helpen, daar waar hij kan’... #scoutpromise

Maurits February 19, 2020

Martin is voor mij als medescout met een beperking een voorbeeld alleen al om die reden verdient hij de prijs!

Michiel Adriaansens February 18, 2020

Martin verdient deze prijs.! Hij is een inspiratie voor de mensen om hem heen.

Sandra February 18, 2020

Zo supertrots op mijn broer!!!
Dwars door de modder gaat ie, soms letterlijk, soms figuurlijk. Unstoppable.
Die prijs verdient hij. A hundred!!!

Nol February 18, 2020

Martin verdient dit echt

Marlene February 18, 2020

Heel wat evementen mee gemaakt en Martin is meerdere keren mijn pad gekruist. Altijd bezig en laat zien dat je in een rolstoel wel gewoon mee kan doen. En niet zielig in een hoekje hoeft toe te kijken.

Martin wat mooi dat scouting je in het zonnetje zet. Warm je lekker op aan dit zonnetje en haal er energie uit om je neus nog vaker te laten zien.

Ziza February 18, 2020

Hij had de prijs dubbel en dwars verdiend! 👊

Nel February 18, 2020

Martin verdient het!!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum