Marga Crutz

200 keer bekeken 2 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! 

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

Marga, een vrouw uit duizenden, die ondanks haar jeugdreuma altijd bezig is om de financiƫle administratie en de communicatie voor de stichting Volontario tip top te verzorgen. Marga heeft aan een half woord genoeg.

Als er eens een evenement gepland staat, is ze altijd dolenthousiast en werkt ze keihard mee. Dat ze vervolgens twee dagen thuis bij moet komen van alle inspanningen neemt ze voor lief. Daarom verdient zij het om extra gewaardeerd te worden. 

Ze is altijd positief en zegt het volgende over haar aanmelding:

Wat een verrassing en wat een eer, dat stichting Volontario mij heeft aangemeld voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020. Wow. Het kunnen werken bij Volontario betekent heel veel voor mij. Het kunnen benutten van mijn capaciteiten. Het meedraaien in de maatschappij, niet aan de zijlijn staan. Kortom: een volwaardige baan. Ook al is het maar voor een paar uur per week. Meer laat mijn gezondheid niet toe. De dag dat ik te horen kreeg, dat ik bij Volontario kon starten blijft voor mij een dag met een gouden rand. Dat gun ik iedereen met een beperking: een volwaardige baan, passend bij iemands vaardigheden en talenten.

Images

Comment

Twitter

2  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Freya Pijnenborg February 24, 2020

Ik zal nooit mijn eerste gesprek met Marga vergeten. Ook voor mij een dag met een gouden randje!

Ilona February 04, 2020

Als ik iemand gun om te winnen, is het Marga wel. Ondanks haar beperkingen staat ze altijd klaar om te helpen en niets is haar teveel. Een echte topper!!!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings