Paul van der Made

39 keer bekeken 0 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! Stemmen kan alleen op vrijwilligersinitiatieven!

Op 27 december 2013 kreeg Paul van der Made op 30 jarige leeftijd een hersenbloeding. Deze dag veranderde Paul zijn leven voorgoed: afasie (lees: taalstoornis), verlamde rechterarm, rechtergezichtsveld werkt niet meer en rechterbeen 50% spasmen.

De eerste tweeënhalf jaar was Paul alleen maar bezig met revalideren.

Tegelijkertijd was hij bezig met het verzinnen hoe hij andere mensen in dezelfde situatie kon helpen. Hoe? Door een van zijn grootste passies: gamen.

Paul heeft met deze gedachte de stichting HiPerks Foundation opgezet met als doel gamen toegankelijk te maken voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Vaak gaat het bij stichtingen om helpen van kinderen of ouderen, maar minder om jongeren met een lichamelijke beperking. Paul wil met HiPerks Foundation graag juist voor hen een verschil maken.

Naar mijn mening verdient Paul dus de Gouden Venus van Miloprijs omdat hij wel een extra zetje kan gebruiken om deze droom te verwerkelijken en hierbij veel mensen met een beperking blij kan maken.

Images

Comment

Twitter

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum