Theo den Dekker

136 keer bekeken 0 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! 

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

Theo is een van de drijvende krachten achter Jeugddorp. Hij is al jaren betrokken bij de facilitaire commissie, waarin hij samen met een team van vrijwilligers ervoor zorgt dat alle materialen die nodig zijn, van hout tot koffie en thee, aanwezig zijn op Jeugddorp.

Voor een gesprek met de gemeente, sponsoren of mede-huurders van het terrein van het Jeugddorp draait Theo zijn hand niet om. Wat er ook moet gebeuren, op Theo kun je rekenen. In de voorbereiding is hij een bijna onmisbare kracht, maar ook tijdens Jeugddorp zelf is hij een schakel die niet mag ontbreken in het team. Hij droogt de tranen van kinderen die zich bezeerd hebben, plakt pleisters en zorgt met een goed gevoel voor humor dat kinderen met heimwee zich snel weer op hun gemak voelen. Hij zorgt ervoor dat alle vrijwilligers van een heerlijke lunch kunnen genieten, werkt de administratie bij, coördineert het EHBO team en zo gaat de lijst maar verder. Ook hier: Als je iemand nodig hebt, staat Theo voor je klaar.

Zelfs op zijn vrije dagen schiet hij ‘even’ langs om bij te springen. Zijn woorden “Ik ben er niet, ik ben vrij vandaag” zijn beroemd en berucht, zelfs de kinderen op Jeugddorp spreken hem aan met “Hey, jij was toch vrij vandaag?”. Een bijzondere prestatie, zeker als je bedenkt dat Theo ook te kampen heeft met forse lichamelijke en psychische beperkingen.

"Theo is voor ons iemand die duidelijk laat merken dat een beperking niet altijd een handicap hoeft te zijn en dat je óók als je beperkt bent een vitale rol kunt spelen in het reilen en zeilen van een organisatie. Wij zijn trots op Theo en we laten dat maar al te graag aan iedereen die het maar horen wil zien."

Images

Comment

Twitter

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings