Sidney Tetelepta

35 keer bekeken 1 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! Stemmen kan alleen op vrijwilligersinitiatieven!

Sidney maakt zich, als oprichter en voorzitter van Stichting Gebruikers Assistentiehonden, hard voor alle belangen van mensen met een assistentiehond, nadat hij, na het krijgen van zijn blindengeleidehond, er zelf achter kwam dat veel niet of niet goed geregeld is.

Sidney en zijn vrouw Rianne hebben al zoveel bereikt zodat het voor mensen met een assistentiehond een “ stukje” makkelijker wordt om mee te draaien in de maatschappij. Sidney staat ook altijd klaar om te helpen / advies te geven.

"Ik ben Sidney Tetelepta, woonachtig in Capelle aan den IJssel, geboren te Schiedam in 1970, met Zuid-Molukse roots. Ik heb de oogziekte Retinitis Pigmentosa. Aan mijn linkerhand staat mijn trouwe vriend, mijn ogen, mijn geleidehond Bas. Aan mijn rechterhand staat altijd mijn rots in de branding, mijn vrouw Rianne. Kinderen hebben wij niet. Dit is een bewuste keuze, omdat mijn oogziekte erfelijk is. Wij hebben wel, naast geleidehond Bas, nog andere honden. Toen ik hoorde dat iemand met een assistentiehond de toegang geweigerd werd en nergens terecht kon, ben ik me gaan verdiepen in de problemen van mensen die gebruik maken van een assistentiehond. Het blijkt dat er veel meer problemen zijn waar assistentiehonden en hun gebruikers tegenaan lopen. Onder andere wet- en regelgeving waar de mensen op terug kunnen vallen was er op dat moment nog niet in Nederland en het mag nu nog wel aangepast worden. Het idee een stichting op te zetten om voor de belangen van deze mensen op te komen was geboren. Mijn missie was begonnen!"

Images

Comment

Twitter

1  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Verena February 17, 2020

Kom op Sidney!
Jouw inzet voor Stichting GA verdient echt een keer die Gouden Venus van Milo!
Je bent de enige die opkomt voor álle assistentiehondgebruikers en de hele maatschappij er omheen.

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum