Lia van Vliet

885 keer bekeken 29 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! Stemmen kan alleen op vrijwilligersinitiatieven!

Lia verricht op veel fronten vrijwilligerswerk en is onder andere daarvoor gedecoreerd in 2010. Daarna heeft ze er nog een schepje bovenop gedaan, ondanks haar MS.

Lia van Vliet heeft MS, verplaatst zich met behulp van een scootmobiel maar blijft zich inzetten als vrijwilliger voor allerlei vrijwilligersfuncties. Ondergetekende beperkt zich tot de laatste 10 jaren waarin zij zich als vrijwilliger heeft ingezet. In 2010 koninklijk onderscheiden en toch daarna soms zelfs extra zich ingezet voor de wijk Lelystad Haven in het bijzonder en Lelystad in het algemeen. Google levert dan ook heel wat hits op en ondersteuning van deze kandidatering en wordt breed gedragen zoals Wijkraad Lelystad Haven/Hollandse Hout, Buurthuis de Windhoek, VVV Lelystad, WMO raad, Gol onder andere.

Zij is/was: 

* Secretaris lokale vereniging MS Patienten tot op heden sinds jaren
* Secretaris/coördinator WMO Raad Lelystad tot op heden
* Indiener bij de Motiemarkt Lelystad 2018 en realiseren van het project Werkeiland Lelystad met het project Informatieborden en vrijwilliger bij rondleidingen daar.
* Initiatiefnemer en mede uitvoerder van het project Sam Sam waarbij een groep bewoners in het buurthuis kookt voor een diner voor buurtbewonrs in het buurthuis MFA de Windhoek tot op heden sinds vele jaren.
* Tot 2018 in diverse functies waaronder secretaris 12 jaar lang vrijwilliger in het bestuur Wijkraad Lelystad Haven/Hollandse Hout
* Betrokken als vrijwilliger bij de VVE waar zij woont.
* In 2018 en volgend het project AED in de wijk vanuit de buurtbegroting levend gehouden en gezorgd dat het geleid heeft tot cursusavonden AED en plaatsing AED 3x in de wijk.
* Betrokken als verhalenverteller bij het initiatief Straat op de Kaart in 2019.
* In 2012 in Lelystad door de Raad benoemd als burger van de maand met als motivatie onder andere haar “grote hart” voor Lelystad.
* Transitie Gol (gehandicaptenoverleg Lelystad) op zich genomen en op 31 augustus 2018 aan minister Bruins de petitie aangeboden namens 15.000 ondertekenaars over basiszorg en acute zorg in Lelystad.

Compleet zijn is onmogelijk bij deze duizendpoot, maar een indruk valt wel te geven!

Images

Comment

Twitter

29  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Hessel-Jan February 18, 2020

Hallo Lia, Gefeliciteerd met je nominatie.
Volkomen terecht.

Albert Kok February 18, 2020

Zeer gedreven en betrokken vrijwilliger in de samenleving van Lelystad.

Ben Postuma, voorzitter GOL February 17, 2020

Lia is een schoolvoorbeeld van een vrijwilliger, initiatiefrijk, deskundig, schrijft goede adviezen en is daarnaast een bijzonder fijn mens.

Sissy February 14, 2020

Wat goed!!!

T tje F February 14, 2020

Geweldige vrouw.

Anneke Groenenberg February 14, 2020

Lia verdient het. Ze neemt veel initiatieven en weet je te overtuigen mee te doen. Dat heb ik zeker gemerkt toen ik nog werkzaam was bij Coloriet!

Rita van Rhijn February 13, 2020

Lia is een prachtige vrouw, vriendelijk, rustig, ze kan alles eenvoudig en duidelijk verwoorden. Ze is een voorbeeld voor mij! Ondanks haar beperking zo actief!

Gerben de Boer February 13, 2020

Lieve Ria (en Cees),
Geweldig deze nominatie. Wat heb je een energie gestoken in al deze vrijwillige activiteiten.
Gerben

Carel en Miep February 13, 2020

Wij steunen deze nominatie van harte.
Een geweldige vrouw met een zeer warm hart. Wij hebben Lia in ons hart gesloten

Renee van Ballegooij February 12, 2020

Deze nominatie is verdiend. Lia is emand die het verschil maakt met alles wat ze doet voor anderen.

Anneke Wijers February 12, 2020

Ik ondersteun de voordracht van harte!
Volkomen verdiend.

Fred Monden February 12, 2020

Geweldig deze nominatie. Als voorzitter van het buurthuis ben ik heel erg blij met Lia. Ze doet ontzettend veel voor de buurt en daarbuiten. Is erg betrokken bij iedereen, heeft creatieve oplossingen voor diverse zaken, zodat iedereen weer “ verder” kan.
Ik zou het heel erg fijn vinden als Lia deze prijs in de wacht zou slepen. Dat zou zeer verdiend zijn!

Sander Paasman, opbouwwerker WelzijnLelystad February 12, 2020

Geweldig om te zien dat Lia is genomineerd! Kan niets anders dan deze voordracht voor de volle 100% steunen.
Zij is en blijft actief op allerlei gebieden en zet zich o.a. in voor haar wijk, omgeving en stad.
Cruciaal geweest in de totstandkoming van verschillende initiatieven en actief in tal van stichtingen, verenigingen, raden en overlegvormen.

Adri February 12, 2020

Wij kennen Lia als zeer betokken bij de samenleving en steunen de voordracht van harte.

Anoniem February 12, 2020

Van harte gefeliciteerd Lia en zo verdiend deze nominatie! Jouw inzet is zo belangrijk voor zoveel mensen en onze stad in het algemeen. Ik steun deze voordracht met grote dank aan Lia.

Maria van den Bremer February 12, 2020

Ik ondersteun de voordracht van harte. Lia is vriendelijk, betrokken en vol creatieve oplossingen. Met haar deskundige inzet levert zij een belangrijke bijdrage aan de Cliëntenraad Sociaal Domein.

Janneke Sparreboom February 12, 2020

Met veel plezier en respect denk ik terug aan onze prettige samenwerking toen ik wethouder Wmo was. Petje af voor Lia, deskundig, betrokken. En vriendelijk naar iedereen.

Kristy Hartmann en Ronald de Wit February 12, 2020

No one deserve more this nomination than Lia van Vliet. Thought out the years i have seen her despite her condition and (The Netherland Weather) busy going places, most for our benefit, organising things for the elderly, creating, and volunteering her time for worthy causes in and around our community. We give Lia our vote, our support and our 2 thumbs up to such a brave and caring soul. Good luck Lia hope you win your nomination, you deserve it!!

Hans Thorig February 11, 2020

Lia is een vrijwilligster die Ik van harte ondersteun in de voordracht.
Lia is een vrijwilligster die zich inzet voor velen in de Lelystadse samenleving. Een echte doorzetter die betrokken is en verstand van zaken heeft.

Cees February 11, 2020

Aanvullend kan nog vermeld worden dat Lia secretaris is van de clienteraad sociaal domein. Namens de raad schrijft zij gevraagde en ongevraagde adviezen richting college en gemeenteraad. Een fantastische vrouw

Mirjam van Houten February 11, 2020

Ik ondersteun de voordracht .
Ze is een lief mens die altijd voor een ander bezig is. Zeer betrokken mens.

Ron Doorenspleet February 11, 2020

Echt een geweldig mens en ik ondersteun de voordracht

Ina Adema February 11, 2020

Ik ondersteun de voordracht van harte. Lia is een vrijwilligster pur sang die zich inzet voor velen. Betrokken, sterk en met verstand van zaken maakt zij het verschil in Lelystad.

Jan Brakel February 11, 2020

Goed mens.

Juul Baars February 10, 2020

Helemaal eens met de voordracht

Tonia February 10, 2020

Een prachtig mens. Dinsdagmorgen samen handwerken in het buurthuis en donderdags natuurlijk samsam

Lin February 10, 2020

Een mooi mens die met heel haar kunnen anderen helpt

Conny February 10, 2020

Ze is een kanjer voor het buurthuis dank zij haar is het elke donderdag weer een feestje om naar het buurthuis te gaan en samen met vele ouderen gezellig te kletsen en eten.
Lia heeft een hart van goud!

Hans February 10, 2020

Zelf heeft ze al een gouden hart en zet zich bijna dagelijks als vrijwilliger in.

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum