Marcel Rallim

31 keer bekeken 0 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! Stemmen kan alleen op vrijwilligersinitiatieven!

Zeven jaar geleden stond Marcel's wereld op z’n kop. Van de één op de andere dag kreeg hij een ruggenmerg ontsteking en dat resulteerde  in een incomplete dwarslaesie.

Een heftige periode, vertelt hij. Opeens werd ik afgekeurd. Dat drukke leven wat ik had, was verdwenen. Na een periode van revalideren wist ik: Ik wilde niet thuis blijven zitten, maar juist in de maatschappij blijven. Ik heb altijd vrijwilligerswerk gedaan en daar haal ik nu nog meer voldoening uit.”

Marcel Rallim (56) is sinds de opening van de nieuwbouw van Erasmus MC vrijwilliger op de IC Hartbewaking. Elke donderdag ontvangt hij hier familieleden en naasten van patiënten. Hij vertelt meer over zijn dankbare werk als vrijwilliger.

Zijn fysieke beperking zet Marcel in zijn vrijwilligerswerk om naar iets positiefs: “Veel mensen met een beperking denken dat je dan niet meer kunt helpen, maar je kunt juist dan iets extra’s bijdragen. Je begrijpt mensen dan beter, omdat je je goed kunt inleven in hoe mensen zich in dit soort situaties voelen. Dat is in dit werk een voordeel.”

Naast zijn werk bij Erasmus MC is Marcel vrijwilliger bij een activiteitencentrum en bij zijn favoriete sport Boccia waar hij scheidsrechter is en helpt bij de wedstrijden: en iedere week helpt met de training. Ook ga ik in het Maasstad ziekenhuis mensen bekend maken met een 
VR-bril. En zins begin dit jaar ben ik actief voor de Luisterlijn.“Vrijwilligerswerk is voor mij een goede afleiding. Ik leef met veel pijn, maar bezig blijven met dingen die ik leuk vind compenseert de pijn een beetje. Ik help niet alleen andere mensen, maar ook mezelf.”

Het is duidelijk dat Marcel graag bezig blijft: “Het is een mooie manier om in de maatschappij te blijven. Ik ben van mening dat je alleen vrijwilligerswerk moet doen als je het zelf echt leuk vindt om te doen. Je moet het niet alleen doen omdat je anderen kan helpen, het moet jou uiteindelijk ook helpen.” 

Images

Comment

Twitter

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum