Kris Lijnema

97 keer bekeken 0 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! Stemmen kan alleen op vrijwilligersinitiatieven!

Kris werkt in 2020 vijf jaar als vrijwilliger op het secretariaat van Stichting Opkikker. Stichting Opkikker organiseert (inmiddels 25 jaar) mooie dagen voor gezinnen met een ziek kind.

Voordat Kris voor ons aan de slag ging als vrijwilliger was hij al actief als ambassadeur van de stichting (Een ambassadeur heeft zelf een Opkikkerdag gehad en kiest ervoor zich daarna voor ons in te zetten om ook andere gezinnen een mooie dag aan te kunnen bieden).

Inmiddels is Kris als vrijwilliger dé onmisbare kracht achter onze mobieltjes actie. Ieder jaar telt hij 70.000 tot 80.000 oude mobieltjes, tablets en cartridges die door particulieren aan ons worden toegestuurd. Met het geld dat we daarvoor ontvangen kunnen we heel veel gezinnen "opkikkeren". Sinds kort komt Kris samen met zijn hulphond Daan, die inmiddels geadopteerd is als "kantoorhond". Samen zorgen zij wekelijks voor dozen vol getelde mobieltjes en veel gezelligheid. We kunnen natuurlijk nog heel veel meer vertellen over Kris, maar in het kort komt het gewoon hier op neer: Kris is onze held en verdiend wat ons betreft zeker de Gouden venus van Milo!

Images

Comment

Twitter

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum