Vincent Hoogerwerf

32 keer bekeken 0 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! Stemmen kan alleen op vrijwilligersinitiatieven!

Vincent is autistisch en spastisch en gaat al 7 jaar mee bij sociale groepsweken in de zomervakantie als begeleider voor een groep van 10 - 12 eenoudergezinnen die langdurig rond moeten komen van een minima-uitkering.

De doelgroep van deze sociale groepsweken zijn ook jonge vluchtelingenmoeders met hun kinderen. 

Vincent heeft een vorm van Autisme en ADHD en PTSS . Hij is snel overprikkeld. Tijdens een bal of tikspel hem aanraken is een Nó Gó. Zwemmen geeft het zelfde effect. Ondanks deze beperking helpt hij heel goed mee. Hij loopt langs de kanten van het zwembad voor toezicht. Hij maakt filmpjes en foto's omdat praten niet zo zijn ding is. En hij helpt met het ontbijt klaarzetten.

Wordt het hem een beetje te veel en raakt zijn hoofd te vol, dan geeft hij het aan. Hij gaat dan muziek luisteren of zet zijn gehoorbescherming op.

Images

Comment

Twitter

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum