Renate Quaedackers

128 keer bekeken 0 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! 

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

Ondanks haar beperking doet Renate vrijwilligerswerk voor Stichting Wigwam.

Ze doet daarbij alles zoveel mogelijk zelf en vraagt weinig hulp. Dit tot tevredenheid van velen. Het is super om te zien hoe Renate zich inzet en daar veel plezier in heeft.

Renate is geboren met een Cerebrale Parese (CP). Hierdoor zijn haar spieren licht spastisch en heeft ze moeite met praten. Soms is ze hierdoor wat minder goed verstaanbaar. Daarnaast heeft ze meer tijd nodig voor het verwerken van informatie. Het reageren op een vraag kan daardoor iets langer duren.

Renate doet tijdens het vrijwilligerswerk voor Stichting Wigwam alle voorkomende werkzaamheden zelfstandig. Ze helpt bij eten en drinken geven en de verzorging, zoals bij de toiletgang en bij aan- en uitkleden voor het zwemmen. Ook duwt ze zo nodig een rolstoel. Het uitvoeren van deze handelingen kost haar wel veel energie.

Bij het uitvoeren van risicovolle handelingen, zoals gebruik van een tillift vraagt ze wel hulp.

Renate is als vrijwilliger net zo waardevol voor Stichting Wigwam als alle andere vrijwilligers. Ze beleeft er zelf veel plezier aan een leert veel nieuwe mensen kennen.

Images

Comment

Twitter

0  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings