Gerda Klomp

189 keer bekeken 2 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! 

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

Vrijwilligster Gerda is genomineerd voor de Gouden Venus van Miloprijs, omdat ze ondanks haar twee hele nare progressieve erfelijke ziektebeelden zich toch blijft inzetten voor een ander.

Gerda heeft verschillende taken vervuld binnen de organisatie en is nu sinds de start van een palliatieve unit een fijne vrijwilliger die met haar optimisme, rust en aandacht van onschatbare waarde is.

Ze omschrijft zelf haar werkzaalheden: "een luisterend oor bieden voor de gasten maar ook zeker voor de familie. Daarnaast lees ik bijvoorbeeld samen met de gast de krant of luisteren we samen naar muziek. Samen met het team proberen de laatste levensfase op een aangename manier te laten verlopen voor de gast en de familie".

Ze komt met haar scootmobiel en red zich met een rollator die we voor haar geregeld hebben en bij de ingang voor haar klaar staat. Als iemand is die ik het gun om genomineerd te worden is zij het wel.

Images

Comment

Twitter

2  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Ina February 09, 2020

Ik nomineer Gerda 🤗🤗

Koen February 05, 2020

Super mam!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings