Genomineerd! Jan Meursing

1091 keer bekeken 20 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! 

De uitreiking is digitaal op 16 april om 20:00 uur via de Facebookpagina van de Vrijwilligersprijzen en natuurlijk hier op de website!

Jan Meursing heeft in zijn jonge jaren een dwarslesie opgelopen en zit zodoende in een rolstoel. Ondanks zijn beperking doet hij heel veel voor Dekelhem Icare.

Jan heeft zich in 2012 bij Dekelhem aangemeld voor het doen van vrijwilligerswerk. Dekelhem is een woonzorgvoorziening. Hier kunnen mensen zelfstandig wonen met zorg of beschermd wonen in een kleinschalige woonvoorziening. Samen is gekeken hoe de omstandigheden aangepast konden worden, zodat hij de activiteiten die hij begeleidt, zelfstandig kan uitvoeren. 

Hij is 70 jaar, heeft een dwarslaesie sinds 1968, en verzorgt om de week een bingomiddag voor alle bewoners. Daarnaast leest hij elke donderdagmiddag voor aan een groep bewoners en dan zoveel mogelijk verhalen in het mooie Drentse dialect. Sinds een paar jaar komt hij ook graag op voor de belangen van de bewoners als lid van de cliëntenraad van Icare en is hij lid van de voedingscommissie van Icare, omdat het van groot belang is dat het eten goed is en wordt opgediend in een prettige sfeer.

Naast dit vrijwilligerswerk voor Dekelhem geeft hij al jaren de clinics 'Klas op Wielen'. In de clinics geeft hij voorlichting op scholen, zowel basisscholen als het voortgezet onderwijs, over hoe het is om te leven met een lichamelijke beperking en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook benadrukt hij hierin het belang van sport voor mensen met een handicap. Elke clinic bestaat uit een lesuur voor de klas en daarna een lesuur in de sportzaal. Dan oefenen de kinderen in de (sport)rolstoel en aansluitend spelen ze een partijtje rolstoelbasketbal. Deze clinics worden georganiseerd in de hele provincie door SportDrenthe uit Hoogeveen.

Tot slot komt hij ook graag op voor de belangen van de reiziger met een handicap in bus en trein en is daarom lid van het consumentenplatform Openbaar Vervoer Drenthe.

Images

Comment

Twitter

20  Comments

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Dirk Hilverts February 23, 2020

Jan, super dat je genomineerd bent! Je verdient het, door jou inzet en betrokkenheid wordt de wereld om ons heen een stuk mooier. Veel succes!

Wim Sjoers February 21, 2020

Een terechte nominatie Jan!
Gefeliciteerd hiermee. Spannend.
Heel veel succes!!

Jan Vermeer February 20, 2020

Het zal fantastisch en zeer verdiend zijn als Jan deze prijs wint. Ken hem van zijn inzet bij de activiteiten in en voor Dekelhem. En dan te lezen wat hij er allemaal nog naast doet. Als je iemand deze onderscheiding gunt, dan is het Jan Meursing

Willem Haandrikman en Ineke Steen February 19, 2020

Als er iemand die prijs verdient is het Jan Meursing wel! Hij doet geweldig veel voor de gemeenschap en straalt met zijn beperking(en) een enorme positiviteit uit.

Pia Tienkamp February 19, 2020

Je verdient het, het is geweldig wat je allemaal voor "Dekelhem"doet! Heel veel succes Jan.

Tineke Zwart en Henk Meijer February 19, 2020

jij hebt het verdient Jan heel veel succes

Dinie Huiskes February 19, 2020

Hartstikke goed Jan wens je veel succes

Ria Bakker. February 19, 2020

Dag Jan!
Prachtig! Jan, dat jij genomineerd bent voor de Gouden Venus van Milo.! De wijze waarop jij je inzet voor o.a. de bewoners van Dekelhem vind ik bewonderingswaardig. Ik wens je succes!

Marga February 18, 2020

Je verdient het Jan,veel succes!

Regina February 18, 2020

En wat kun je prachtig voorlezen! Geweldig dat je dit doet voor iedereen!

clara boer February 18, 2020

Jan verdient dit helemaal!!

Karla February 18, 2020

Hij verdient het
Superman wat hij allemaal doet
Zo lief voor de bewoners♥️

Eppie February 18, 2020

We duimen voor jou Jan.
Wat mij betreft mag je de prijs winnen voor al het goede werk dat jij doet en hebt gedaan.

AAnkie February 18, 2020

Je verdient het Jan. Je doet zoveel voor onze bewoners

Simone February 18, 2020

Zet m op! Het is je gegund!

geertje roosjen February 18, 2020

Van harte met de nominatie en op voor de prijs! Succes!!

Eslie February 18, 2020

Jan verdient het om te winnen! Doet veel voor Dekelhem en vol passie. Succes!

Margriet Schuil February 18, 2020

Je verdient het Jan! Dus ik duim voor je👍👍👍

Henriëtte Heeling February 18, 2020

Heel veel succes Jan! Jouw toegewijde inzet, gedrevenheid en persoonlijkheid maken dat je een graag geziene vrijwilliger bent in Dekelhem. Ik gun je deze prijs van harte en duim voor je!

Eefje Rillema February 18, 2020

Succes Jan!

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum

Cookie settings