Andre Ampak

259 keer bekeken 3 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! Stemmen kan alleen op vrijwilligersinitiatieven!

We zouden graag Andre Ampak willen nomineren voor de Gouden Venus van Miloprijs. Andre zet zich al heel veel jaren in voor acties voor de Voedselbank Delfzijl.

Hij gaat regelmatig naar Geriatrische inrichting Vliethoven Delfzijl om mee te helpen als vrijwilliger bij activiteiten voor bewoners, ook neemt hij dan vaak zijn gitaar mee om de bewoners te vermaken met zijn liedjes. Ook werkt hij aan landelijke acties die hij zelf opzet en organiseert om geld in te zamelen, zoals dit jaar de Kerst cd voor KIKA, waar hij gebruik heeft gemaakt van zijn netwerk in de muziekwereld. Bovenstaand is misschien niet zo bijzonder, er zullen vast meer mensen zijn die dit doen. Maar Andre is erg bijzonder. Hij weet voor alle acties die hij organiseert mensen enthousiast te maken en dat heeft vaak tot resultaat dat hij alle middelen gratis krijgt of mag gebruiken. Daarnaast is Andre ook nog nierpatiënt, hij werkt al lang niet meer i.v.m. zijn gezondheid. In 2017 begon zijn donornier het te begeven en moest hij dialyseren, daardoor moest hij zijn activiteiten met grote tegenzin op een laag pitje zetten. Gelukkig krijgt hij in juni 2018 een nieuwe nier en dat heeft hem nieuwe energie gegeven om zich nog meer in te zetten voor minderbedeelden in onze samenleving.

Hij doet dit alles belangeloos omdat hij vindt dat hij iets terug moet doen voor de maatschappij omdat hij een uitkering krijgt.

Images

Comment

Twitter

3  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Semeleon February 06, 2020

Mensen die het minder hebben en toch voor de minderbedeelde werken neem ik mijn Petje af. TOP

Doan Ibraimi February 06, 2020

Hij is een topper!

Ria February 05, 2020

Ik ga voor je duimen André, ik gun je dit van harte.

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum