Marcel Biemans

23 keer bekeken 0 comments

De Gouden Venus van Milo is dé prijs voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. Uit alle kandidaten heeft de selectiecommissie tien genomineerden geselecteerd. Zij zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op 28 maart 2020, waar de jury bekend maakt welke vrijwilliger wint. De winnaar ontvangt van het DELA Fonds een bedrag van €  5.000,- om in te zetten voor zijn vrijwilligersdoel. Hieronder zie je de genomineerden en de andere kandidaten! Stemmen kan alleen op vrijwilligersinitiatieven!

Marcel is als 18-jarige met een hemiplegie in 2008 vrijwilliger geworden bij Sherpa. Actief bij het Clubwerk, waar activiteiten worden geboden voor cliƫnten met een matige/ernstige verstandelijke beperking.

Gestart bij de wandelclub stapte hij na twee jaar over naar de spelletjesclub waar hij wekelijks het vaste gezicht was samen met twee andere vrijwilligers. Na een ernstig ongeluk en lange revalidatie heeft hij zijn vrijwilligerswerk weer opgepakt. Iets waar wij veel waardering en respect voor hebben.

Sinds vorig jaar is Marcel actief in een wijkcentrum in Hilversum, waar hij wekelijks cliënten ondersteunt bij de computergroep. Daarnaast is hij altijd bereid zich in te zetten bij evenementen die bij Sherpa georganiseerd worden.

Marcel is een positieve enthousiaste jonge man, die zich inzet voor cliënten, zich door niets laat weerhouden, alles wil proberen en door weer en wind op de fiets altijd aanwezig is. Wij gunnen het hem om deze prijs te winnen, waardoor hij kan laten zien dat je ondanks een beperking je als jongere veel voor anderen kunt betekenen.

Images

Comment

Twitter

0  Comments

 
We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Hart voor vrijwillige inzet? Sluit aan!

Wij vragen alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers om aan te sluiten. Met jullie stem krijgt vrijwillige inzet de plek die het verdient.

Lid worden

Aan het Platform Vrijwillige Inzet werken:Nederland FilantropielandLokale Fondsen NederlandMovisieSpectrum